Egyéb kategória A Keri meghódítja Európát – Málta 2021

A Keri meghódítja Európát – Málta 2021

A 2019-1-HU01-KA116-060538 – „A Keri felfedezi Európát” és a 2020-1-HU001-KA116-078135 – „A Keri meghódítja Európát” című Erasmus+ mobilitási projekt keretében, 2021. október 25-től november 2-ig, iskolánk nyolc dolgozója – Csete Erzsébet, Balog Katalin, Moka Ildikó, Molnár Erika, Sutyinszki Enikő, Tóth G.ldikó, Szlatki Dániel és Kovács Sándor – szakmai tanulmányúton vett részt Máltán.

A szakmai és szabadidős programokban egyaránt bővelkedő tanulmányút során megismerkedtek a fogadóintézmény feladataival és munkájával, mely cég az iskolánkból Máltára érkező diákok szakmai gyakorlatát is szervezi. Látogatást tettek Málta egy helyi alapanyagokkal dolgozó étterménél, pékségénél, ahol szakács és pék tanulókat is egyaránt képeznek. Sliema városában voltak elszállásolva, ahol a helyi pékségekből a változatos édes és sós piték közül válogathattak. A kikötő közelsége csodálatos hangulatot kölcsönzött a városrésznek, és az éttermek sora lehetőséget nyújtott nem csak a máltai, hanem a közeli országok gasztronómiai kultúrájának -pl. a szicílíai, török, angol – megismerésére is. Ellátogattak a halpiacáról híres Marsaxlokk halászfaluba, Gozo szigetére, Vallettába, valamint az ókori erődfallal körbevett Mdina városába. Dinglibe betekinthettek a mesterségek falujába, ahol többek közözött az üvegfújás folyamatát isvégig nézhették. Kóstoltak helyi ételeket; hallevest, nyúl és bárány ragut, frissen fogott halból készített ételeket, tenger gyümölcseit.

Az oktatók élményekkel telve és szakmai ismeretekkel gyarapodva tértek haza, melyeket munkájuk során kamatoztatnak.

Related Post

Zwackos PénzÜgyesekZwackos PénzÜgyesek

A Privátbankár újság és különböző pénzügyi szervezetek versenyt hirdettek a szakképzésben résztvevők számára, Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny néven. A verseny jelmondata a következő volt: Legyél te is pénzügyi junior klasszis.

HalloweenHalloween

Az új iskolai DÖK 2021. november 10-én megszervezte első rendezvényét, a Halloweent. Egész napos programjaik között szerepelt Twiszter, Merész harisnyavadász, Anyacsavar torony és Győzd le a gravitációt játék. Nem maradhatott