Erasmus+ KA2 – Litvánia 2019.

Erasmus+ KA2 – Litvánia
„Little Actions for Active Citizenship”
2018-1-HU01-KA229-047711_2
Helyszín: Litvánia/Vilnius
Időpont: 2019.10.13-10.18.

Iskolánk 6 tanulója –Vörös Adél Róza, Fekete Patrik Lajos, Czobor Laura, Krizsán Katalin, Lipták Alina, Medovarszki Vivien- és 4 tanára –Bori Frigyes, Erdélyi Lajosné, Juhász Andrásné, Zsilinszki-Kutasi Angéla- a litvániai Vilnius városában vett részt a „Little Actions for Active Citizenship” projekt soron következő találkozóján 2019 október 13-tól 18-ig.

Tanulói beszámoló:

Október 13-án indult a repülőgépünk Varsóba, majd később egy másik géppel repültünk Vilniusba. Kora délutáni órákban érkeztünk meg Vilniusba, ahol a fogadó diákok vártak bennünket. Aznap végig szabadprogram volt, a magyarok a fogadóikkal beültek kávézni, ismerkedni, beszélgetni.

A találkozó első napján ellátogattunk a gimnáziumba, körbe vezettek bennünket. Elmentünk a városházára, ahol egy prezentációból tudhattunk meg több információt a városról és az országról. Később az iskolában ebédeltünk.

A második napon ellátogattunk a Pénzmúzeumba. Az iskolában ebédeltünk, majd csoportokra osztottak minket, és megkezdődött a közös munka. Mindenki más témát kapott, az én csoportom a 2009-2013 közötti munkanélküliségi rátáról készített prezentációt. A késő délután folyamán a vilniusi óvárosban sétáltunk és néztük meg a nevezetességeket.

A következő napon a Szent Stanislaus Katedrálisban voltunk, ahol sok érdekességet láttunk. Később az iskolában egy bankmanager tartott előadást. Szabadon lehetett feltenni neki a kérdéseinket. Folyatódott a projektmunka, minden csapat bemutatta az előző nap elkészített prezentációját.

Az utolsó napunkon ellátogattunk a Trakai nevezetű településre, ahol megnéztük a szigeten álló várat, és gyönyörű környezetét. Itt elkészítettük a helyi specialitást, a kibinait. A záró estén jót buliztunk.

Békéscsaba, 2019.10.22.