Erasmus+ KA2 – Törökország 2018

Erasmus+ KA2 – Törökország
“Be the change you want to see”
Törökországi projekttalálkozó
2018.12.09-15.

Az Erasmus+ KA229 projektszámú pályázat keretében 5 ország (Görögország, Törökország, Lengyelország, Románia és Magyarország) partneriskolái együttműködésével „Be the Change You Want to See” projektcímmel 2018. 09. 01. – 2020. 08. 31. között megvalósítandó projektet nyertünk. Ennek témája az újszerű, történeteken alapuló nyelvtanítás-nyelvtanulás, amelynek keretében egyhetes diáktalálkozókra kerül sor az adott időkeret alatt Görögországban, Magyarországon, Romániában és Lengyelországban.

Az első projekttalálkozóra 2018. december 9-15-e között Törökországban, Isztambulban került sor, melyen a partneriskolák tanárai az elkövetkező diáktalálkozókat készítették elő. Intézményünket Vlcskó Pál, Erdélyi Lajosné és Dávidné Kovalcsik Gabriella képviselte.

A projekttalálkozó alatt az isztambuli Kozmos iskolában a következő 2 év programját dolgozták ki a tanárok, órákat látogattak és tartottak a török középiskola diákjainak. Emellett délutánonként a kollégáknak lehetősége nyílt megismerkedni Törökország és Isztambul kulturális örökségével, szokásaival és gasztronómiájával is. Ellátogattak a kék mecsetbe, a Galata-toronyba, a Topkapi palotába, a Maiden Towerbe, az Hagia Sophiába, tradicionális ételeket kóstolhattak helyi éttermekben, és egy török családnál is eltölthettek egy estét, akik vacsorával látták vendégül intézményünk tanárait.

A hét hasznosan telt el, a következő lépés a görögországi diáktalálkozó lesz 2019. március 17-23. közt, amelyen hat tanuló vesz részt iskolánkból.

Koordinátor: Erdélyi Lajosné

Projektvezető: Dávidné Kovalcsik Gabriella