Erasmus+ KA2 – Spanyolország 2019

Erasmus+ KA2 – Spanyolország
„Enjoy the School”
Spanyolországi projekttalálkozó
2019. március 31 – április 06.
Utazás a mesés Sevillába!

2019. március 31-én a 10. A osztályból Spanyolországba utaztunk négyen az Erasmus+ program szervezésében. Három tanár kíséretével. 6 napot töltöttünk a fogadóinknál Dos Hermanas városában.

Vendéglátóink középiskolás diákok és szüleik, nagy körültekintéssel, szeretettel segítették beilleszkedésünket az új, egzotikus környezetbe.

Első napon a gyönyörű Sevillát jártuk körbe egy biciklitúra keretében, illetve megismertük fogadó iskolánkat. Meglátogattuk a Plaza de Espana-t és a Town Hall-t.

Második nap az országunk népszerű sportjait mutattuk be a program többi résztvevőinek a helyi sportcenterben.

Szerdán egy prezentációt láthattunk a városról, majd később gyalog bejártuk az említett helyeket. Később flamenco tánccal kedveskedtek nekünk, majd megcsodáltuk a Szűz Mária katedrálist és a Los Reales Alcázeres Palace-t.

Pénteken cirkuszi gyakorlatokat végezhettünk akrobaták segítségével, majd közösen ebédeltünk, ekkor sikerült megízlelnünk a spanyol gasztronómia remekeit. Hazautazásunkkor, még körbejártuk Malagát egy buszos kirándulás keretében. Megtudtuk, hogy itt élt a híres spanyol képzőművész, író Pablo Picasso.

Élményekkel telve érkeztünk haza, köszönjük a projekt szervezőinek, s az iskolának a lehetőséget!

A résztvevő diákok:

Lázár Nikoletta 10/A

Török Fanni 10/A

Vörös Adél Rózsa 10/A

Fekete Patrik Lajos 10/A

A felkészítő és kísérő tanárok:

Várfalviné Vincze Ágnes

Erdélyi Lajosné

Zsilinszki-Kutasi Angéla

Tanulóink performance bemutatójának videó felvétele: