Erasmus + KA2 – Magyarország – 2023.04.30.-05.06.

„Healing the Earth with Learning Power”
2020-1-DE03-KA229-077384_6
Helyszín: Békéscsaba / Hungary
Időpont: 2023. április 30. – május 06.

2023.04.30-05.06. között iskolánk az Erasmus+ KA2 HELP projekt keretében nemzetközi projekttalálkozó helyszíne volt.

A projektpartnerek – Németország, Spanyolország, Törökország, Dánia, Franciaország- képviselői vasárnap érkeztek Békéscsabára.

Hétfőn, május 1. lévén Gyula városában tettek kirándulást. Megtekintették a várat és az Almásy Kastélyt, majd belevegyültek a vásári forgatagba is kicsit. Ebéd után sétáltak a városban, majd buszra szálltak Békéscsaba felé.

Kedden az iskolában tevékenykedett a nemzetközi csapat. Délelőtt megalkották a WordArt programmal a projektpóló mintáját, majd délután briós sütögetés volt közkívánatra. A tészta kelése alatt TED-EX nézés projektfeladattal töltötték hasznosan az időt. A nap végén mindenki finom brióssal távozott az iskolából.

A szerdai napon Budapestre utaztak vonattal, ahol megnézték a város főbb nevezetességeit.

Csütörtökön a vendégek projektfeladatok végrehajtásán dolgoztak az iskolában. Délelőtt laboratóriumi körülmények között ismerkedtek meg az ecetkészítéssel. Kísérleteket végeztek különféle ecetekkel.

Később minikerteket építettek az iskola udvarán, ahol kiélhették kreativitásukat.

Délután az informatika termekben a Canva program segítségével nemzetközi környezetvédelemben ismert híres emberekről készítettek bemutató videókat vegyes csapatokban.

Pénteken a békéscsabai Kolbász tanyán kolbászt készítettek szakemberek irányításával. A kolbászsülés ideje alatt magyar néptáncot tanultak iskolánk egyik tanulójának segítségével.

 

A program a Certificate ceremóniával záródott, majd minden ország vendége hazaindult vonattal vagy repülővel.