Erasmus+ KA2 – Magyarország 2022.04.04-04.08.

Erasmus+ KA2
„Mesleki Eğitimde Girişimcilik Eğitimi”
2019-1-TR01-KA229-076431_3
Helyszín: Magyarország – Békéscsaba
Időpont: 2022.04.04-08.

Iskolánk volt a soron következő a „Mesleki Eğitimde Girişimcilik Eğitimi” projekt találkozójának megszervezésében és lebonyolításában, amelyre 2022. április 04-08 között került sor.

Iskolánkba az eredeti tervek szerint három ország – Portugália, Olaszország, Törökország- iskolájának küldöttei érkeztek volna, de az olasz partner a Covid19 betegségre hivatkozva végül lemondta a találkozón való részvételt. Így összesen három tanár és tizenhárom tanuló érkezett a két jelenlévő iskolából.

A találkozó résztvevői április 3-án, vasárnap érkeztek, és április 8-án, szombaton távoztak.

A köztes időszakban általunk szervezett programokon vettek részt.

Hétfőn délelőtt a szokásos bemutatkozás, csapatépítés volt a cél. Az iskola tanulói prezentációkon keresztül bemutatták országukat, városukat és iskolájukat is.

Ezután iskolánk diákjai a vendégeket körbe vezették saját iskolánk épületeiben és termeiben. Ebéd után egy interaktív városnézés keretében tekinthették meg Békéscsaba nevezetességeit, mely a Csaba Center épületénél ért véget. Ezt egy közös bowlingozás követte.

Kedden reggel mindenki vonattal a fővárosunkba, Budapestre indult, ahol egész napos program keretében meglátogatták a Hősök terét, a Parlamentet, a Szent István Bazilikát és a Budai várat és környékét.

Szerda aktív nap volt, mert e nap délelőttjén valósultak meg a projekt feladatai közül az előzetesen elkészített strukturált vállalkozói interjú levetítése, a Farmer piac / bazár lebonyolítása, és egy vállalkozói rap klip előadása.

Szerda délután is aktív tevékenység volt a program része, amelyen mindenki a cukrászüzemben tevékenykedett, mely során finom brióst készítettek.

A csütörtöki napon a csapat Gyulaváriba, és Gyula városába tett egész napos kirándulást.

Pénteken délelőtt is munka folyt az iskolában, Laczkó Klára kolléganő tartott egy előadást, szemináriumot a gazdaságról.

Ezt egy nemzetközi futball meccs követett az iskolai betonpályán, amely az utolsó pillanatban kapott góllal a vendégcsapat győzelmével végződött.

A mozgás után egy gazdasági Tabu játék és Szerepjáték következett.

Estére szerveztük a Certificate ceremóniát egy helyi étterembe, ahol kiosztásra kerültek a résztvevők számára a tanúsítványok, majd vendégül láttuk a csapatokat étellel, itallal..

Mindenki kellemesen kifáradt, jól érezte magét, majd a szombati napon hazautazott.

 

Az élményekkel és feladatokkal teli hét megvalósításában köszönjük a segítséget Erdélyi Lajosné, Gyulai Éva, Laczkó Klára, Fábián Ferenc kollégáknak, és nem utolsó sorban iskolánk diákjainak: Rózsa Lili, Gál Anikó, Szabó Vivien, Chlebnyiczki Petra Edit, Kovács Fanni, Török Tamás, Zakocs Ákos István, Martincsek Anna, Krizsán Katalin, Ragályi Georgina.