Vendégtéri szaktechnikus

A vendéglátás már az ajtóban kezdődik – tudja is ezt a talpraesett pincér, aki szorosan együttműködik a szakáccsal. A szintén a turizmus-vendéglátás ágazatba sorolt vendégtéri szaktechnikusi képzésünkre azokat a fiatalokat várjuk, akik,  jó kommunikációs és  helyzetfelismerőkészséggel rendelkeznek. A kreatív terítések, rendelésfelvétel, kiszolgálás tudnivalói mellet elsajátíthatják még a barista, bartender és sommelier tevékenységek fortélyait is.

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

A szakmát azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni.