Szakács szaktechnikus

A turizmus-vendéglátás ágazat szakmái közül sajátítható el a szakács szakma, melyet azoknak ajánljuk, akiket érdekel a gasztronómia. Kitartóak, szeretnek alkotni, folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A szakács szakma kemény munkát igényel, de manapság a séfek már egyre többet mozognak a vendégtérben is, szóbeli ajánlással kínálják az egyes professzionálisan megjelenített fogásokat, melyre egyre nagyobb igény mutatkozik. 

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajttatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajttatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek leírásait idegen nyelven.
A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, jó perspektívát és változatos feladatokat kínál.

 

 

Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.