Iskolánkban az élelmiszeripar ágazatban az egyik legrégebbi szakma fortélyait tanulhatják meg a sütő – és cukrászipari technikus képzést választók. Az ismét egyre nagyobb megbecsültségnek örvendő szakmát választó pékek munkáját manapság már korszerű gépek és technológiák segítik. A vásárlók a pékségekben is keresik a cukrászipari termékeket, illetve fordítva: a cukrászatok is egyre több sütőipari terméket vesznek fel kínálatukba. A sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre egyre nagyobb a kereslet a kézműves-, bio- és reformtermékeket előállító vállalkozásoknál.
A sütő – és cukrászipari technikus sütőipari és/vagy cukrászipari üzemekben önállóan vagy mérnöki irányítással az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, tárolásában, feldolgozásában, a félkész vagy késztermékek tárolási és csomagolási és forgalmazási munkáiban és ezek megszervezésében vesz részt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ