Erasmus+ KA2 – Finnország 2023.01.22-28

Erasmus+ KA2
„Playing with the Play”
2021-1-FI01-KA220-SCH-000027710
Finnország – Kuopio
2023.01.22-28.

2023.01.22-28. között iskolánk hat tanulója – Pillér Klaudia, Pákozdi Péter, Hegedűs Márk, Barabás Szabolcs Szilveszter, Pál Miklós Albert, Varga József- és két tanára – Mák Beáta, Borbély-Kertes Kata – Erasmus+ KA2 projekttalálkozón vesz részt Finnországban Kuopio városában, a „Playing with the play” – PLAY projekt keretében.

Vasárnap kora reggel indult útnak Finnországba Békéscsabáról a nyolc tagú csapat. A repülőút után vonatokkal érkeztek Kuopio városba, ahol már várták őket a fogadó családok.

Az első napon, hétfőn reggel a vendéglátók táncos dráma műsorral köszöntötték a vendég nemzeteket.

A megnyitó után bemutatkoztak az iskolák, majd a tanulókat két csoportra osztották. Kellemes hangulatú, táncos dráma foglalkozáson vettek részt.

A délután játékos ismerkedéssel zárult.

A keddi nap filmvetítéssel kezdődött, mely ráhangolta a tanulókat az előző találkozókon megírt történet folytatására. Így a délelőtt aktív munkával telt, készült a következő fejezet.

Délután meglátogattuk a Pujito Tower – t, Kuopio egyik ikonikus pontját, a téli sportok központját Ezzel a programmal zártuk a napot.

Szerda délelőtt látogatást tettünk a Városházán, ahol a polgármesterasszony köszöntött bennünket, majd finn vendéglátóink egy rövid műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Ezután megtekintettük a város múzeumát, ahol betekintést nyerhettünk a XIX. századi polgári és paraszti életbe.

Délután megnéztük a görög és a finn tanulók műsorát, majd a színdarab írásával zárult a nap.

Csütörtökön ai napot színház látogatással kezdtük. A Kuopioi Városi Színházban betekinthettünk a színfalak mögé, majd a színházigazgatónak és színészeknek kérdéseket tehettek fel a diákok.

Délután elsétáltunk a várost övező tóhoz, ahol ismét a téli sportok örömének hódolhattak a tanulók, akik ezzel zárták a napot.

A havi vásár megtekintésével kezdtük utolsó napunkat, ahol a tanulók megvehették családjuknak apró ajándékaikat.

 

Délután a diákok elpróbálták az általuk írt jelenetet, majd előadták. Ezután minden résztvevő átvehette a részvételt igazoló oklevelet. A napot közös bowlingozással zártuk.