Healing the Earth with Learning Power – Spanyolország – 2023.05.27-06.04.

Erasmus+ KA2
„Healing the Earth with Learning Power”
2020-1-DE03-KA229-077384_6
Helyszín: Benavente / Spanyolország
Időpont: 2023.05.27 - 06.04.

2023.05.27-én iskolánk 4 diákja – Ács Nándor, Gazsó Bálint, Barna Gergő Mihály, Varga Kata Eszter- és 3 oktatója -Sajben Gábor, Soós István és Szlatki Dániel- a spanyolországi Benaventébe látogattak az Erasmus+ HELP projekt zárótalálkozójára.

A szombati nap utazással telt, majd délután megérkezve a tanulókat várták a fogadó családok.
Vasárnap minden család szervezett a gyerekeknek programot.

Hétfő reggel már a benaventei középiskolai találkozóra érkeztünk, ahol a fogadó spanyol fél mellett dán, német, török, francia tanárok és diákok vettek részt változatos programokon. Reggel az iskolát is bemutatták nekünk. A délelőtt játékos ismerkedéssel telt a különböző nemzetek diákjai között. A délután folyamán Benavente városába kalauzoltak el minket.

A keddi napon a csapat Sanabriaba látogatott. Egy négy kilométeres meredeken felfele ívelő túrán jutott túl a társaság, miközben mesebeli táj tárult elénk.

A megfáradt túrázókat egy helyi vendéglátó egység tenger gyümölcseivel dúsított paellával várta. A finom és tartalmas ebéd után utunk egy Európában egyedülálló farkasrezervátumba vezetett. Felejthetetlen élmény volt ez a nap.

A találkozó 3. napján, szerdán különféle workshopokon vettek részt a gyerekek nemzetközi csoportokra osztva. Reggel a különböző nemzetek étkezési szokásairól és azok vizsgálatával kapcsolatban voltak feladataik, ültettek virágokat, festettek ruhát, színeztek káposztával és levelekkel festettek képet.

Csütörtökön a csapat Salamancába utazott, ahol a helyi egyetemvárost tekintették meg. A város óvárosi részének utcáin megcsodálták a nevezetességeket is.

A záró napon, pénteken a tanulók plakátokat készítettek és egy előadáson vettek részt, ahol sajtot készíthettek kecsketejből. Végül sorversenyeket rendeztek a tanulók számára. A napot bőséges ebéd zárta, majd mindenki megkapta a részvételt igazoló Certificate-t.

A tanulók sok-sok élménnyel gazdagodva indulhattak haza.