Erasmus + KA2 – Románia 2019

Erasmus+ KA2 – Románia
“Be the change you want to see”
2018-1-PL01-KA229-051218_3
Helyszín: Románia / Braila
Időpont: 2019. 09.22-28.

Az Erasmus+ KA229 projektszámú pályázat keretében 5 ország (Görögország, Törökország, Lengyelország, Románia és Magyarország) partneriskolái együttműködésével „Be the Change You Want to See” projektcímmel 2018. 09. 01. – 2020. 08. 31. között megvalósítandó projektet nyertünk. Ennek témája az újszerű, történeteken alapuló nyelvtanítás-nyelvtanulás, amelynek keretében egyhetes diáktalálkozókra kerül sor az adott időkeret alatt Görögországban, Magyarországon, Romániában és Lengyelországban.

2019. szeptember 22-28. között vettünk részt Braila-ban (Románia) az Erasmus+KA2 „BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE” programján.

A résztvevők között szerepelt Törökország, Görögország, Lengyelország, Magyarország és a házigazda Románia 6-6 tanulója és kísérőik.

A programon Gyulai Éva tanárnő, és Bori Frigyes tanár úr mellett a 10/A osztályból Botyánszki Klarissza, Málik Szimonetta, Muszka Napsugár, Nagy Levente, Mihalik Vincent és a 11/A osztályból Szakács Réka vettek részt, melynek témája a kreatív történetíráson alapuló nyelvtanítás volt.

Első nap bemutatkoztak a résztvevő iskolák, valamint hazájukra jellemző táncot mutattak be a tanulók. Az iskolai munka után egy sétát tettünk a városban, amelynek során megnézhettük a város szimbólumát, a kék órát.

Másnap délután egy workshop keretében kreatív foglalkozáson vehettek részt az egyes nemzetek tanulói. Utána a projektben résztvevő tanárok rendhagyó nyelvórákat tartottak a nemzetközi diákcsoportoknak, ahol a tanulók kipróbálhatták az új módszereken alapuló nyelvtanulást.

Az iskolai programokon kívül két alkalommal izgalmas kirándulásban volt részünk a Duna-deltán és az aknavásári sóbányában.

Az utolsó napon néptánc bemutatóval egybekötött ünnepélyes záróeseményen vehettük át a tanúsítványokat.

Békéscsaba, 2019.09.30.