Egyéb kategória Szállodalátogatás Gyulán

Szállodalátogatás Gyulán

Október végén iskolánk 2/14/A és 5/13/B turisztikás szakos tanulói Kertes Kata és Szabó Dezső oktatókkal közösen látogattak el Gyulára, ahol a városnézés mellett a Hunguest Hotel Erkelt és az Elizabeth Hotelt látogatták meg.

Élményeikről Ragályi Georgina 2/14/A osztályos tanuló által készített beszámoló az alábbiakban olvasható:

2021. október 20-án csoportunknak és az 5/13/B turisztikás csoportnak lehetősége nyílt arra, hogy Kertes Kata és Szabó Dezső kíséretével meglátogassunk két szállodát Gyulán.

Felfedező utunk a gyulai autóbuszpályaudvaron kezdődött, ahonnan indulva megtekintettük a Kossuth téri nagy szökőkutakat, majd ezt követően elsétáltunk a Komló Étterem és a Világóra mellett.

Az édesszájúaknak kedvezve megtekintettük a 100 éves Cukrászdát, illetve csoporttársunk által meghallgattuk egészen a régmúltra visszatekintő történetét. A cukrászdával egybekötve megismerhettük a Ladics-ház történetét, ahol az egykori paraszt család életébe nyerhettünk betekintést.

Tovább haladva egy nyugalmas, kellemes sétát tettünk a nemrég épült Japán-kertben, majd a fák lombjainak árnyékában sétálhattunk a Szent Miklós parkban, ahol híres művészek mellszobrai találhatóak, mint Ady Endre, József Attila és Albrecht Dürer.

A park vonalában tovább haladva történelmi betekintést nyerhettünk az Almásy-kastélyba, ahol különleges történeteket hallhattunk csoporttásunk által a kastély egykori lakóiról és életviteléről.

Ezt követően megtekintettük kívülről a Várfürdőt, majd történelmi utazásunkat a Gyulai Vár koronázta meg, ahol a vár életbe nyertünk bepillantást, illetve megismerkedtünk a régmúltra visszatekintő történetével.

 

A turisztikai látványosságok után a két hotel megtekintése következett.

Először a Hunguest Hotel Erkel****-t tekintettük meg, ahol a szálloda senior értékesítési munkatársa betekintést nyújtott a szálloda működésébe, megtekintettük a szobákat, a lakosztályokat és még a wellness részleget is. Tájékoztatást kaptunk a jelenlegi szobakihasználtságról, a szállodába érkező vendégek összetételéről, csomagárakról és egyéb szolgáltatásokról. Megcsodálhattuk a város festői panorámáját a szálloda 9. emeletéről.

 

Ezt követően, pedig átsétáltunk a szemközti Elizabeth Hotel****-be, ahol szintén bemutatásra kerültek a különböző szobatípusok (Standard, Superior, Junior Suite), majd az étteremvezető ismertette a svédasztalos étkezés folyamatát, eszközeit, részletezte az itallap felépítését, illetve a felszolgálói munkakör feladataival is megismerkedtünk.

Egy csodálatos napot töltöttünk Gyulán, ahol betekintést nyerhettünk a minket foglalkoztató szakmába, személy szerint nagyon hasznosnak bizonyult az itt eltöltött nap. A munkakörökről gondolt véleményemet megváltoztatta a szállodai szakemberektől hallott információk; a tanulmányaim befejezése után szívesen kipróbálnám magam egy szállodában, mint recepciós vagy értékesítő.

 

Ragályi Georgina

2/14/A t.

Related Post