
Iskolánkban az élelmiszeripar ágazatban az egyik legrégebbi szakma fortélyait tanulhatják meg pék – cukrász technikus képzést választók. Az ismét egyre nagyobb megbecsültségnek örvendő szakmát választó pékek munkáját manapság már korszerű gépek és technológiák segítik. Az egészséges életmód nélkülözhetetlen alaptermékeit állítják elő a jól képzett szakemberek. A vásárlók a pékségekben is keresik a cukrászipari termékeket, illetve fordítva: a cukrászatok is egyre több sütőipari terméket vesznek fel kínálatukba. A sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre nagy szükség van a munkaerőpiacon. A technikusi képzés során a szakmai alapok mellett olyan magas szintű szakmai tapasztalatot szerezhetnek tanulóink, melyre egyre nagyobb szüksége van a vállalkozásoknak, például a minőségbiztosításban. De a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre egyre nagyobb a kereslet a kézműves-, bio- és reformtermékeket előállító vállalkozásoknál is.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, állóképesség, ízérzékelés, színlátás, csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ