Egyéb kategória ÁSZÉV sikerek

ÁSZÉV sikerek

Ahogyan arról már hírt adtunk, versenyzést kedvelő tanulóink belevágtak az ÁSZÉV-be, (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) mely nem kis megterhelést jelentett számukra. Igen komoly kitartás, idő-és energia ráfordítás szükségeltetik ahhoz, hogy valaki egy szakmán belül az ország legjobbjai közé kerülhessen. Márpedig a mi iskolánkban ez a bravúr hét diákunknak is sikerült!

Kovács Adriennek a végső fordulóban – Vendéglátóipari ismereteken belül – az élelmiszer ismeret, felszolgálás/értékesítés ismeretek, vendéglátó gazdálkodás és a termelés elmélet órákon elsajátított tudásáról kellett számot adnia. Az írásbeli megmérettetésen volt minden, mi szem-szájnak ingere: szöveg kiegészítéses és igaz-hamis feladatok, borokkal kapcsolatos keresztrejtvény, egy menüsor hibáinak kijavítása, definíciók meghatározása, számításos feladatok megoldás, szarvasmarha és sertés ételek egymástól való megkülönböztetése, valamint a buggyantott tojás módozatainak felismerése. Adri olyan sikeresen vette eme komoly akadályt, hogy országos 4. helyezést ért el, mellyel a felvételijéhez 100 többlet pontot szerzett.
Felkészítői: Sajti Gréta, Moka Ildikó, Fazekas Erika, Rau Tamás, Szlatki Dániel.

Kereskedelmi ismeretből is megmérettették magukat tanulóink. Március elejétől minden nap felkészítésen vettek részt, amelyek elmondásuk szerint igen jó hangulatban teltek. A végső forduló szóbeli része – az ismert okok miatt – itt is elmaradt, az írásbeli részben viszont üzleti levelezéssel, tesztekkel, kifejtős- és igencsak embert próbáló számolós feladatokkal találták szembe magukat. A rendkívüli szorgalom gyümölcseként Fekete Patrik Lajos országos 6. (100 pont), Vörös Adél Rózsa 12. (50 pont), Krizsán Katalin 14. (50 pont), Martincsek Anna 22. (25 pont), Czobor Laura 35. és Gritta Dávid 41. helyezett lett.
Felkészítőik: Eke Ibolya, Molnárné Dévai Tünde Anikó.

Köszönjük, hogy követendő példát mutattak tanulóinknak és szeretettel gratulálunk az elért sikereikhez!

Related Post