Egyéb kategória Márkaland

Márkaland

A Márkaland egy középiskolásoknak szánt csapatverseny, ahol a való életből vett problémákkal szembesülhettek a résztvevők. Ezen megmérettetésre 43 iskola közel 70 csapata nevezett be. A versengés 200 ezer Ft értékű utalványokért, élmény ajándékokért, könyv nyereményekért folyt.
A selejtezőben online szimulációs játékkal mérhettèk össze tudásukat a négy fős csapatok. Egy magyar teázóval kapcsolatos, időkorlátos, egyszer megnyitható marketing feladatot kaptak.
Tudniuk kellett: Mit jelent az a szó hogy branding? Mire van szükség egy sikeres márka létrehozásához? Hogyan lehet növelni a fogyasztói tudatosságot?

Az online fordulóban jól szereplő csapatok a középdöntőre kaptak egy esettanulmányt, amiből ppt-t kellett készíteniük.
Egy gyümölcsfeldolgozó esetében a való életből vett problémákkal szembesülhettek, bele kellett képzelniük magukat egy marketingügynök helyébe és így kellett megoldani az esetet:
Hogyan lehet egy márkát a piacra bevezetni? Hogyan kell megtervezni egy marketingstratégiát? Hogyan érdemes alkalmazni a legfőbb marketingeszközöket? Hogyan kell prezentálni egy üzleti ötletet a befektetőknek?


A forduló élmezőnyében vègzett iskolánk 10/B. csoportja Mikula Rebeka, Perei Bojána, Szabó Lilien és Kaszai Lili felállásban.
Közèpmezőnyben vègzett a 11/B 1. csoportja Juhász Gerda, Pákozdi Péter, Bittó Bercel és Gyucha Bálint összeállításban, valamint a 11/B 2. csoportja, melynek tagjai Varga József, Kostyálik Kinga, Kiss Márton és Gercsi Zsolt (14/A) voltak.

A csapatokat felkészítette Harsányi Márton.


Az országos döntőbe jutott tanulóink – Ragályi Georgina, Mazán Dóra, Botás Bianka és Somogyi Szilvia (13/A) – szakértőkből álló zsűri előtt prezentálhatták megoldásukat, így mérhették össze tudásukat a fődíj megszerzéséért.
Mivel eredményhirdetéskor a dobogós helyezéseken túl nem állítottak fel rangsort az ítészek, így ezen csapatunk eredményéről annyit tudhatunk, hogy a 4-6 hely valamelyikén végeztek. Felkészítőik: Kertes Kata és Fábián Márta.


Szívből gratulálunk az elért szép eredményekhez, köszönjük az elvégzett munkát és kívánunk a továbbiakra nagyon jó egészséget diákjainknak és oktatóiknak egyaránt.

Related Post

Bronzos csapatokBronzos csapatok

A Közèpiskolai városi mezei futòversenyen iskolànk a legnagyobb tanulói lètszàmmal képviseltette magát. Aznap reggel mèg borongòs, esős idő fogadta a résztvevőket, ennek ellenère közel ötven tanulònk vàllalta a megmérettetést. Azután