Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Ismét részt vehettünk az országos pék-cukrász szakma kiváló tanulója versenyének döntőjében, ahol iskolánkat Szamosi Márk képviselte. A verseny olyan jól sikerült, hogy a legjobb gyakorlattal, a legjobb porfolióval jutott be
A 12/B-ből Győri Attila, Kenéz Máté, és Lenti Norbert szakácsszaktechnikus tanulók és a 12/C-ből Tóth Brigitta Rebeka és Tölcsér Annamária cukrász szaktechnikus tanulók számára hamarosan elérkezik az érettségi időszaka, de
Ismét izgalmas hetek várnak ránk, ugyanis kíváncsian várjuk milyen eredménnyel zárul a SzakmaSztár középdöntője! Polgár Nóri 5/13C osztályos kereskedő tanulónk a Szakmasztár középdöntőjén vett részt Budapesten, március 3-án. Az eseménynek