Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Nagykőrösön, a Hagyományos sütemények versenyén Balázs Tünde és Farkas Alexa 12/C osztályos tanulók II. helyezést értek el. A projektfeladatukért, szóbeli feleletükért különdíjban részesültek. Felkészítő tanáruk Gecsei Tamásné. Gratulálunk a szép
A mai napon megkezdődött a a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny, melynek iskolánk, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakkepző Iskola ad otthont.
Az iskolánkban zajló, a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny utolsó zsűrizési eleme volt az elkészült pékáruk szemrevételezése és érzékszervi ellenőrzése. Kedves látogatók, nézegetők! A képek alapján, Önök melyiket kóstolnák meg?