Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
A 12/B-ből Győri Attila, Kenéz Máté, és Lenti Norbert szakácsszaktechnikus tanulók és a 12/C-ből Tóth Brigitta Rebeka és Tölcsér Annamária cukrász szaktechnikus tanulók számára hamarosan elérkezik az érettségi időszaka, de
A Közép-magyarországi ASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Nagykőrösön, 2023.04.14-én, immár XX. alkalommal rendezte meg a Hagyományok, ízek, régiók OTDK versenyét. Idén a Zwack végzős élelmiszer-ellenőrzési technikus
Ma került megrendezésre a 27. Csabai Kolbászfesztiválon a Középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenye, amire a Zwack Keri Ellenőreit Molnárné Iván Éva tanárnő nevezte be. Az élelmiszer-ellenőrzési technikus tanulókra jellemző precíz