Erasmus+ Erasmus+ – Spanyolország

Erasmus+ – Spanyolország

Az Erasmus+ mobilitási 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 „Európai kalandok a Kerivel” projekt keretén belül 2024.01.28. és 2024.02.28. között 6 tanuló vesz részt 1 hónapos szakmai gyakorlaton Spanyolországban, Valencia városában. A mobilitásban résztvevők:

  • Ferkovics Benjámin Roland (11/C)
  • Hrivnák Roland (11/C)
  • Kérdő Erik (2/14B)
  • Mihalik Vincent Csaba (2/14B)
  • Mózes Máté Károly (2/14B)
  • Polasek Zalán (11/C)

2024.01.28-án indultunk a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan egy 3 órás repüléssel érkeztünk meg a valenciai reptérre, este 21:00 tájékán, ahol már a helyi kapcsolattartó várt bennünket és szállított el kisbusszal a szállásokra. Az estét már csak mindenki a kipakolással és a berendezkedéssel töltötte.

Másnap reggel 9 órakor kezdődött a Welcome meeting, amit már izgatottan vártak a fiúk. Itt megkaptuk a részletes eligazítást a teendőkkel kapcsolatosan, sőt még egy rövid alapszintű spanyol nyelvtudásra is szert tettünk a helyi koordinátoroknak köszönhetően. Délután pedig bemutatták a gyakorlati helyeket is, ahol a diákok fogják tölteni az elkövetkezendő 1 hónapot.

Estefelé egy rövid városbemutatón vettünk részt. Egy idegenvezető vezetett körbe bennünket és bemutatta a város nevezetes épületeit és eseményeit. Ezután közösen folytattuk a város felfedezését a fiúkkal.

Kedden közösen elmentünk a gyakorlati munkahelyekre, ahol már bele is kóstolhattak egy kicsit, milyen feladatok várnak majd rájuk. Szerencsére a munkahelyek a lakóhelyükhöz közel helyezkedtek el, így gyalogosan is el tudnak menni. Zalán gyakorlati helye távolabb található, ő a helyi tömegközlekedést használja.

A következő napokon mindenki megkezdte a beosztása szerinti munkát, négyen recepciósként hotelekben, ketten pedig cukrász üzemben töltik majd a februári hónapot.

Délutánonként együtt felfedeztük a város jellegzetes részeit, belekukkantunk a helyiek mindennapjaiba, illetve hétvégén közösen szurkoltunk egyet a híres focicsapatnak, akik vendégül látták az utolsó helyen álló Almeriát. Nem is kell mondanom győzelemmel végződött a mérkőzés!

Összességében elmondható, hogy a diákoknak sikerült beilleszkedni az új környezetbe, megbirkóznak a kihívásokkal, napjaik jó hangulatban telnek.

Related Post