Erasmus+ Szakmai gyakorlat Máltán

Szakmai gyakorlat Máltán

A 2023-1-HU01-KA121-VET-0000146600 számú „Európai körül a Kerivel” ERASMUS+ pályázat keretén belül 6 turizmus-vendéglátás ágazatban tanuló diák vesz részt 2024. február 04. és 2024. március 03. között Máltán egy hónapos szakmai gyakorlat keretei között.

A résztvevők:

Barabás Szabolcs Szilveszter (3/11/2) – Panziós-fogadós

Darida Petra (11/C) – Cukrász szaktechnikus

Farkas Alexa (11/C) – Cukrász szaktechnikus

Fehér György (11/B) – Vendégtéri szaktechnikus

Kovács Veronika (11/B) – Vendégtéri szaktechnikus

Szász Boglárka (11/B) – Vendégtéri szaktechnikus

 

A program célkitűzése alapján tanulóink egy hónapot töltenek Máltán szakmai gyakorlaton, fejlesztik az angol nyelvtudásukat és megismerkednek a máltai kultúrával, gasztronómiával és a helybeliek rendkívüli vendégszeretetével.

Szállásuk külön apartman, ahol önellátóan kell gondoskodni önmagukról, ezzel is erősítve az ERASMUS+ egyik célkitűzését. Az apartmantól 10 perc kényelmes sétával megközelíthető egy tömegközlekedési csomópont, számos vásárlási lehetőség és étterem, valamint kikapcsolódási lehetőség is.

Tanulóink gyakorlati helyei – szakmájuknak megfelelően – különböző  kávézók és éttermek.

A Dolce Peccati kávézóban Kovács Veronika, Szász Boglárka és Farkas Alexa, a No 43. kávézóban a Barabás Szabolcs Szilveszter, a  Busy Bee kávézóban a Darida Petra és a Café Cuba kávézóban a Fehér György szerez szakmai gyakorlatot.

Tanulóink szabadidőjükben kirándulhatnak, felfedezhetik a környéket, vásárlási és étkezési lehetőség biztosított számukra. A szállásukon adott a lehetőség arra is, hogy önellátó módon maguknak főzzenek, ha hazai ételekre vágynak.

Összességében elmondható, hogy több irányú tapasztalattal fognak hazatérni és életre szóló emlékeik lesznek.

 

Köszönjük szépen az ERASMUS+ támogatását!

 

Békési Zoltán

kísérő tanár

Related Post