Egyéb kategória Lenkey utcai óvodások látogatása a pék tanműhelyünkbe

Lenkey utcai óvodások látogatása a pék tanműhelyünkbe

Ma ismét kinyitott „Látványpékségünk”. Év elején még csak álmodtunk róla, azóta pedig megvalósult saját gyakorlati pékműhelyünk, ami nem csak pék, pék-cukrász tanulóinknak nyerte el tetszését, hanem a világ dolgaira kíváncsi ovisokét, kisiskolásokét is. 

Ma a Lenkey utcai ovi nagycsoportosai vendégeskedtek nálunk, akik semmit nem bíztak a véletlenre, még saját kis kötényt is hoztak maguknak. Itt pedig péksapkát csaptak a fejükre a 2/10/2 osztály tanulói, így már kezdődhetett is a közös munka Kovács Sándor tanár úr vezényletével. A kicsik most is olyan szakszerű, (az életkori sajátosságoknak is megfelelő!) magyarázatot kaptak a kenyér-, kalácssütés alapjairól, hogy tanár urat ki is nevezték rögtön tiszteletbeli óvóbácsinak! 

Természetesen a cukrásztanulók tortával, kakaóval is készültek, no de a saját briós, kalács íze azért most is  leírhatatlan volt!

Related Post

Alapítványi bálAlapítványi bál

Két évet vártunk rá, de duplán megérte! Igazán vidámra, jókedvűre sikerült az idei KVISZA Bálunk, azaz a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány bálja, melynek fővédnökségét Fási Ádám, iskolánk egykori