Egyéb kategória Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.a osztályos kisdiákjai pályaorientációs nap keretében látogattak el iskolánkba 2021. november 8-án.


Eke Ibolya igazgatóasszony körbevezetése során a gyerekek elsőként a Boltmúzeumot tekintették meg, ahol kézzel foghatóvá váltak azok a dolgok, melyekről nagyszüleik mesélnek nekik. Ezt követően a szakács szakmába nyerhettek bepillantást a tankonyhán, ahol az oktatók és tanulók ínycsiklandozó szendvicsekkel vették le őket a lábukról. A tanétterembe érve, ott teát kortyolgatva, és a pincérek munkáját látva több kisgyerek döntött úgy, hogy a későbbiekben iskolánk tanulója lesz. A tanboltban eladóként próbálták ki magukat: beállhattak a pult és a pénztárgép mögé is. A hangulat a cukrász tanműhelyben érte el a tetőfokát, ugyanis a kisdiákok a bonbonkészítés rejtelmeibe kóstolhattak bele.


A gyerekek körében teljes volt a siker, reméljük, hogy a jövőben ugyanilyen lelkesedéssel fognak maguknak pályát választani. Talán éppen egy kereskedelmi vagy vendéglátós szakmában.

Related Post