Egyéb kategória SIRHA kiállításon jártunk

SIRHA kiállításon jártunk

Az 5/13B vendéglátásszervező és a 14 A osztály vendégtéri technikus tanulói Szabó Dezső tanár úrral a SIRHA Nemzetközi Vendéglátó kiállítást látogattuk meg.

Nap első részében a középiskolás évekből elmaradt látogatás pótlása, a Terror Háza Múzeum megtekintése volt. A kiállításokon megismerhettük a fogvatartott, megkínzott vagy kivégzett emberek tragédiáját. A falakon elhelyezett kivetítők, az újság és dokumentumrészletek az egész országról és a rendszerről adtak információt A fasiszta és kommunista terror alatti szörnyűségek nyomasztóan és elgondolkodtatóan hatottak ránk.

Utunk második állomása a SIRHA kiállítás volt, a HUNGEXPO területén. Rengeteg vendéglátással kapcsolatos minőségi terméket láttunk. A cukrászati részen láthattuk az „ország tortája” pályaműveket és iskolák dísztorta bemutatóit.

Ekkor zajlott a Bocuse d’Or európai válogatója. Gasztronómiai élményekben is részünk volt: sajt és sütemény – fagylalt különlegességet ehettünk – kávé, koktél és borkóstolón vettünk részt. A napot a borok királyának a 6 puttonyos aszú kostolásával fejeztük be.

Hasznos és kellemes kiránduláson vehettünk részt. Szakmai és történelmi tudásunkat egyaránt bővíthettük.

Related Post

Terror házaTerror háza

2021. november 18-án rendkívüli történelem óra keretében a 12./A és a 12./B osztály látogatást tett a Terror Házában. Kísérő tanárok: Gyulai Éva és Mák Beáta.