Egyéb kategória Cukrász gyakorlati vizsga – 1.13.G.E

Cukrász gyakorlati vizsga – 1.13.G.E

Tegnap és ma vizsgáztak gyakorlati tevékenységből az 1/13GE esti tagozatos cukrászszaktechnikusai az új vizsgarend szerint, mely a következő volt:
a vizsgaszervező által meghatározott nyersanyag kosárból (meghatározott mennyiségben és témakörből), a vizsgázó a saját receptjei és technológiai leírásai alapján, 4 féle terméket tartalmazó terméksort készít, úgy, hogy azok négy különböző termékcsoportból kerülnek összeállításra. A vizsgaszervező összeállít négy db nyersanyagkosarat (1.; 2.; 3.; 4. számú), amelyek tartalmazzák a vizsgatermék elkészítéséhez szükséges alapanyagokat.
Ezen felül a vizsgaszervező meghatároz nyersanyagkosaranként 4 különböző termékcsoportot (A;B;C;D), az alábbiak szerint:
A.) Uzsonnasütemény, vagy sós teasütemény vagy édes teasütemény, vagy krémes termékek
B.) Hagyományos készítésű torták, vagy nemzetközi cukrászat, különböző állagú rétegekből álló torták, vagy monodesszert, vagy különleges táplálkozási igény szerint (diétás) készülő torták.
C.) Bonbonok, vagy hideg cukrászati termékek.
D.) Kézzel formázott figurák, vagy virágok
A vizsgán sok ismerős arccal találkozhattunk most is, akik kiválóan vizsgáztak.

További sok örömet, sikert kívánunk választott illetve új szakmájukban is! Gratulálunk nekik!

Related Post

Junior pénzügyesekJunior pénzügyesek

A Privátbankár.hu Kft. versenyt hirdetett a szakképzésben résztvevők számára, Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum néven. A verseny jelmondata a következő volt: Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Iskolánk 13