Egyéb kategória Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Elmúlt hétvégén, június 5-én rendezték meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképzőiskola és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete közös szervezésében a Magyar Gasztronómia Napja című szakmai rendezvényt.

Ezen belül szervezték meg a vendéglátóipari iskolák részére meghirdetett Magyarország étele 2021 szakácsversenyt is, ahol iskolánk is képviseltette magát 2 db kétfős csapattal. A versenykiírásban a feladat: ötfogásos (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert) magyar menü elkészítése és egy főre történő tálalása volt. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhetett, modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően. A zsűri Csávás Bálint és Enyedi Szabolcs 2/10/5 szakács tanulóink munkáját arany fokozattal minősítette, akiknek felkészítő tanáruk Csete Erzsébet volt.

Zakocs Ákos István és Török Tamás 2/10/6 szakács tanulóink munkáját pedig Champion-díjjal és különdíjjal is értékelték. Az ő felkészítő tanáruk Szigetvári Péter Balázs volt. Az alábbi képes beszámoló bizonyítja, milyen remek munkával álltak ki a zsűri elé, mellyel tovább öregbítették iskolánk hírnevét!

Köszönjük munkájukat, gratulálunk, további sikereket kívánunk mindannyiuknak!

Related Post

SZKTV eredményekSZKTV eredmények

Hihetetlen, de igaz! Nem hogy hetente, de szinte már a hét minden napjára jut alkalom, hogy egy-egy kiváló eredményről beszámolhatunk! Szigetvári Péter tanár úr tanítványa Török Tamás az SZKTV versenyen

MárkalandMárkaland

A Márkaland egy középiskolásoknak szánt csapatverseny, ahol a való életből vett problémákkal szembesülhettek a résztvevők. Ezen megmérettetésre 43 iskola közel 70 csapata nevezett be. A versengés 200 ezer Ft értékű