Egyéb kategória Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis

A Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyen iskolánk 4 csapattal képviseltette magát. A résztvevők szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolásoknak szóló oktatási anyagokból készülhettek fel a megmérettetésre. Segítségükre volt ebben Molnárné Iván Éva és Szabó Dezső. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ: Mire jó a családi költségvetés? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Hol és hogyan kamatozik a spórolt pénzem? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért és hogyan kell adót fizetni? A verseny 3 fordulós. Az első, online fordulón a tesztet 8 és 17 óra között lehetet kitölteni, az ehhez szükséges tudnivalókat levélben kapták meg a jelentkezők.

A teszt 50 kérdésből állt, a kitöltésre 50 perc állt rendelkezésre. Megyénként 10 csapat juthatott tovább.

Résztvevő csapataink:

Pénznyerő Unicumok (9.B Vendégtéri és szakács szaktechnikus osztály) Esztergomi Ramóna, Barabás Szabolcs, Kállai Virág, Mihut Kimberly

Burgonyák (1/13A Vendégtéri és turisztikai technikus osztály):
Ragályi Georgina, Mazán Dóra, Unyatyinszki Nelli, Somogyi

SzilviaKeris csajok (5/13C Turisztikaszervező csapat):
Soos Orsolya, Tóth Panna Stella, Vad Beáta, Mazán Andrea

PAFD (5/13C Vendéglátásszervező csapat):
Valkovszki Alexandra, Csizmadia Fanni, Maczkó Dániel Bálint, Vida Patrik Olivér

A második fordulóra minden csapat sikeresen tovább jutott, ahol is közülük a legjobb eredményt a PAFD csapat érte el. Ők így mesélnek erről: Nagyon bizakodva vártuk a verseny napját. Reggel írásbeli feladatsorral kezdtünk, majd délután szóbeli vizsgára került sor. Nagyon izgultunk, mert azt szerettük volna, ha minél jobban sikerül az írásbeli, hiszen ez önbizalmat adott volna a szóbeli vizsgához. Úgy éreztük, hogy jól teljesítettünk, de tudtuk, hogy voltak hiányosságaink.A forduló tétje nagy volt: aki nyer, bejut az országos döntőbe. A szóbeli előtt még volt időnk tanár úrral és a többi Keris csapattal is átbeszélni a tételeket. A tanár úr villámkérdésekkel trenírozta memóriánkat. A szóbeli online formában zajlott, a vírushelyzet miatt. Magunk választhattunk sorszámot a tételekből és a villámkérdésekből. Szerintünk a mi kérdésünk volt az egyik legnehezebb, bár jól sikerült kifejtenünk a témát. Az eredménynek már kevésbé örültünk, mert bár második helyezést értünk el, de csak az első csapat jutott be az országos döntőbe.

Gratulálunk minden versenyzőnek, aki velünk együtt részt vett ezen a megmérettetésen és köszönjük szépen a felkészítésben nyújtott segítséget iskolánknak és Szabó Dezső tanár úrnak.

Best Wordpress Gallery Plugin

Related Post