Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése
Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Az iskolánkban zajló, a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny utolsó zsűrizési eleme volt az elkészült pékáruk szemrevételezése és érzékszervi ellenőrzése. Kedves látogatók, nézegetők! A képek alapján, Önök melyiket kóstolnák meg?
A 11. Illésy Gasztro Kupán Hódos Krisztián tanár úr felkészítésében a 12/ B osztály 4 szakács szaktechnikusa kiváló eredményeket ért el: Kukla Márkó arany, Fejes Bence bronz, Mihut Kimberly bronz
Iskolánk idén újra részt vett a Pénz7-Pénzügyi és Vállalkozói Témahét programjain. A témahét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése. A témahét kísérőprogramja, a DIGITÁLIS SZIMAT KIHÍVÁS 2023