Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Ismét izgalmas hetek várnak ránk, ugyanis kíváncsian várjuk milyen eredménnyel zárul a SzakmaSztár középdöntője! Polgár Nóri 5/13C osztályos kereskedő tanulónk a Szakmasztár középdöntőjén vett részt Budapesten, március 3-án. Az eseménynek
A XVI. Pelikán Kupán az egyik csapatunk asztala a nemrégiben elhunyt Mladonyiczki László tanár úr emlékének adózott. Székács Gabriella – Nagykárpás Melinda díszterítése mellett sokan meg-megálltak, adóztak itt is emlékének
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Kedden a péktermékek elkészítésével kezdődött a nap a kiválóságok számára. A versenybizottság idén a tojással dúsított termékcsoportot