Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán
Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Kedden végzős pék-cukrászaink a cukrászműhelyet vették birtokba. Gyakorlati vizsgájukon egy torta és egy napi termék-uzsonna sütemény elkészítése volt a feladatuk. Ma is ínycsiklandó nyalánkságok készültek: karlsbadi túrós, sült gyümölcstorta, gyümölcsös
Szerdán a kereskedelmi, vendéglátóipari és turisztikai ismeretek tantárgyakból adtak számot írásban iskolánk 12A és 12B osztályának tanulói a középfokú megmérettetésen. A számukra második hete zajló érettségi írásbelik után most jó
2022.03.08-án a 13.A és a 14.A élelmiszerellenőrzési technikus osztályok Szaszákné Pallag Erzsébettel és Szlatki Dániellel a Junior Academy által hirdetett tanulmányi kiránduláson vettek részt, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, az