Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán
Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Május 9-én Homoródfürdőre érkezett három 1/13A osztályos, vendégtéri szaktechnikus tanuló. Csaplár Dominika, Leszkó Olga és Nagykárpás Melinda az ott található Lobogó panzióban tölti egyhónapos szakmai gyakorlatát. Kellemes ott tartózkodást, jó
Ma a 3/11/3 eladó osztály és az új szakmarendszer szerinti besorolású, elnevezésű kereskedelmi értékesítők a KSZ 12/7 és KSZ 11/8/E csapat tagjai tettek gyakorlati vizsgát. Gratulálunk nekik!
Már több, mint egy hónapja zajlanak a szakmai vizsgák iskolánkban, melyet a facebook oldalunkon sokan figyelemmel is kísérnek. A nappalis tanulóink mellett az esti tagozatos felnőtt képzésünk résztvevői között is