Iskolai rendezvények Vietnámi delegáció Békéscsabán: Kölcsönös tanulói csereprogram a gasztronómia jegyében

Vietnámi delegáció Békéscsabán: Kölcsönös tanulói csereprogram a gasztronómia jegyében

2024. szeptember 24-én megérkezett a vietnámi Ho Si Minh-városból az az öt fős delegáció – két oktató és három tanuló-, akik a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában fognak egy hónapos szakács, cukrász szakmai gyakorlatot teljesíteni.

A most kezdődő programot az az együttműködési megállapodás tette lehetővé, amely a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Saigontourist Hospitality College között született 2023-ban. Ennek értelmében kölcsönös tanulói és oktatói csereprogramot valósít meg a két iskola a vendéglátóipari képzés területén. Idén tavasszal már teljesült egy sikeres mobilitás, amikor a Zwack tagintézmény 4 diákja és 2 oktatója vett részt. Ho Si Minh-városában, a  Saigontourist Hospitality College tankonyháján ismerhettek meg néhány jellegzetes vietnámi étel elkészítési módját.

A békéscsabai program első hetében a vietnámi csoport a szakmai gyakorlat során jellegzetes magyar előételeket fog készíteni, szabadidejükben pedig fogadó iskolájuk szervezésével megismerkednek Békéscsaba nevezetes pontjaival, kirándulást tesznek Gyulára és Szabadkígyósra.

Eredményes és élményekben gazdag heteket kívánunk vietnámi vendégeinknek!

Related Post

Szalagavató 2023.Szalagavató 2023.

Ebben a tanévben iskolánk adott helyet a szalagavatónak, ahol a végzős tanulók ünnepélyes keretek között megkapták az utolsó évüket jelző szalagot. Az eseményen készült képeket ide kattintva tudja megtekinteni!

HalloweenHalloween

Ha valaki ma véletlenül betévedt iskolánkba és nem nézegeti sűrűn a naptárat, mit sem tud arról, hogy Halloween közeleg, akkor bizonyára hanyatt, homlok elborzadva szaladt ki az ajtón! De persze