Szakács tanulóink sikerei a XI. Illéssy Gasztro Kupán

A 11. Illésy Gasztro Kupán Hódos Krisztián tanár úr felkészítésében a 12/ B osztály 4 szakács szaktechnikusa kiváló eredményeket ért el: Kukla Márkó arany, Fejes Bence bronz, Mihut Kimberly bronz és Kállai Virág oklevéllel térhetett haza.

A versenyt Kisújszálláson rendezték meg, ahol 65 szakácstanuló mérte össze tudását.

Kimberly: natúr csirkemellet májas, lecsós raguval rétegezett juhtúrós puliszkával, és rozmaringos sertésszűzet snidling mártással tálalt. Anna burgonyával, sült  koktélparadicsomot rozmaringgal kínált. 

Márkó: Angolos panírban csirkemellet, parajpürés rizottóval/sült koktél paradicsommal és citromos vajas mártással.

Sertésszűz húspráddal töltve (húsprád: darálthús összekeverve lilahagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, tejszínnel), burgonyás zeller püré, marinált zöldség (kápia paprika, cukkini, citrom, répa, lilahagyma, olaj, balzsamecet, só, bors, kakukkfű, babérlevél) is szerepelt még a tálon, petrezselyemgyökérből készült zöldségchips-szel. 

Virág Bazsalikomos gesztenyével és aszaltszilvával töltött sertésszüzet fehérbormártással, parajos hercegnőburgonyával és franciás karottával tálalt, ratattoulle-val borított csirkemell, indiánrizzsel és zöldborsópürével is szerepelt a kínálatban. 

Gratulálunk a versenyen szép eredménnyel szerepelt tanulóinknak és Hódos tanár úrnak!

Related Post

Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Péktermékek elkészítésePék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Péktermékek elkészítése

Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny.  Kedden a péktermékek elkészítésével kezdődött a nap a kiválóságok számára. A versenybizottság idén a tojással dúsított termékcsoportot