A 11. Illésy Gasztro Kupán Hódos Krisztián tanár úr felkészítésében a 12/ B osztály 4 szakács szaktechnikusa kiváló eredményeket ért el: Kukla Márkó arany, Fejes Bence bronz, Mihut Kimberly bronz és Kállai Virág oklevéllel térhetett haza.
A versenyt Kisújszálláson rendezték meg, ahol 65 szakácstanuló mérte össze tudását.
Kimberly: natúr csirkemellet májas, lecsós raguval rétegezett juhtúrós puliszkával, és rozmaringos sertésszűzet snidling mártással tálalt. Anna burgonyával, sült koktélparadicsomot rozmaringgal kínált.
Márkó: Angolos panírban csirkemellet, parajpürés rizottóval/sült koktél paradicsommal és citromos vajas mártással.
Sertésszűz húspráddal töltve (húsprád: darálthús összekeverve lilahagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, tejszínnel), burgonyás zeller püré, marinált zöldség (kápia paprika, cukkini, citrom, répa, lilahagyma, olaj, balzsamecet, só, bors, kakukkfű, babérlevél) is szerepelt még a tálon, petrezselyemgyökérből készült zöldségchips-szel.
Virág Bazsalikomos gesztenyével és aszaltszilvával töltött sertésszüzet fehérbormártással, parajos hercegnőburgonyával és franciás karottával tálalt, ratattoulle-val borított csirkemell, indiánrizzsel és zöldborsópürével is szerepelt a kínálatban.
Gratulálunk a versenyen szép eredménnyel szerepelt tanulóinknak és Hódos tanár úrnak!