Tanulmányi versenyek Digitális Témahét 2023

Digitális Témahét 2023

Iskolánk minden tanévben csatlakozik az országosan megrendezésre kerülő Digitális Témahét nevű pályázathoz, amely idén sem maradt el. Célja, hogy a pályázathoz csatlakozó tanárok a digitális világhoz kapcsolódóan megadott témakörökből naprakész és hiteles információkkal lássák el az általános és középiskolai tanulókat.

Ebben a tanévben iskolánk számítástechnika szakos oktatói az „Adatvédelem és adatbiztonság” témakörét választották, mivel a rohamosan fejlődő világunkban mindenképpen fontos ezen ismeretek frissen tartása és a velük kapcsolatos veszélyek megismertetése a tanulókkal. A tanórákon (informatika és osztályfőnöki órákon egyaránt) olyan témákat beszéltek át az oktatók a tanulókkal, mint például az adathalászat és módszerei, a hamis Facebook profilok veszélyei, személyes adatok és fényképek megosztása a közösségi oldalakon, az internetes vásárlás menete és veszélyei valamint a Magyarország.hu – Ügyfélkapu megismertetése, előnyeinek bemutatása. 

A tanórákon kívül egy kiállítást is megtekinthettek a tanulók, mely az adattárolás történetét mutatta be.

Az elmúlt egy hét tapasztalatai azt mutatták, hogy iskolánk tanulóinak többsége rendelkezik azokkal az ismeretekkel, melyek segítségével biztonságosan tudnak mozogni az Internet világában.

Köszönjük iskolánk számítástechnika szakos oktatóinak a témahétre való felkészülést és lebonyolítást!

Related Post