Erasmus+ Szakértői továbbképzés Máltán

Szakértői továbbképzés Máltán

2023. április 5-12. között az Erasmus+ mobilitási program keretein belül 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 „Európai kalandok a Kerivel” nevű projekten vett részt iskolánk négy oktatója: Barna Beáta, Békési Zoltán, Rau Tamás és Várfalviné Vincze Ágnes. Az utazás kettős célt valósított meg.

Az  EJB diák munkavállalói ügynökség előadást tartott a Máltán történő gyakorlati helyek lehetőségeiről. Megismertük a munkavállalás előnyeit, hátrányait, felvázolták az eddigi tapasztalatokat. Felhívták a figyelmünket arra, hogy tudatosítsuk diákjainkban, hogy a kinti tartózkodásnak a szakmai tapasztalatszerzés az első számú motivációja. Egyfajta proaktív magatartás hozhat csak sikert a munka világában. A sablonoktól mentes önéletrajz és a konkrétumokkal tűzdelt motivációs levél jelenthet elsőbbséget a munkaerő piacon a munkáltató szemében. Fel kell készítenünk a diákokat az esetleges multikulturális sokk jelenségére.

Málta egészét bejárva lehetőségünk nyílt szakmai szemmel megvizsgálnunk az ország turizmusát, vendéglátását és kereskedelmét. Igyekeztünk diák munkavállalói szemmel megfigyelni a felsoroltakat. Jártunk nemzetközi fogásokat kínáló éttermekben. A kiszolgálás és a kínálat ár-érték arányát vizsgáltuk. Figyelemmel kísértük a vendégcsalogató marketing módszereket: például Happy Hour akciókat.

 

Turisztikai szempontból gazdag kínálattal szolgált Málta . Hop on hop off buszjárat segített a sziget nevezetességeinek megismerésében. Vonzó turisztikai lehetőségnek tűnt a kedvezményes árú hajókirándulás, mint árukapcsolási forma. Sliemaban egy négy csillagos szálloda aulájában váltottuk ki a buszjegyeket, miközben igénybe vehettük a szállodai bárszolgáltatást. Az egy hét alatt sikerült tartalmas programokat szerveznünk, mely által megismertük Málta történelmi, kulturális, gazdasági nevezetességeit. Ez az utazás segítette az oktatókat a diákok felkészítésére a nyári gyakorlat sikeres teljesítésére Máltán.

Related Post