Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán

Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
2022. április 23-án, szombaton rendezték meg EGERBEN a Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola épületében az OSZKTV (Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny) országos döntőjét. A háromfordulós versenyre 1907 diák nevezett
Hosszú, kemény napon van túl az 5/13/C vendéglátásszervező osztály csapata. Reggel 7 órától voltak talpon és egy reggeli, egy háromfogásos ebéd elkészítését, tálalását, szakszerű felszolgálását mutatták be a vizsgabizottságnak –
Az Erasmus+ mobilitási program – 2019-1-HU01-KA116-060538 – „A Keri felfedezi Európát” projekt keretein belül iskolánk 5 vendéglátó szakmacsoportos tanulója: Dávid József (11/A), Jenei Márk (KK12/D), Mihut Kimberly (10/B), Pap Márkó