Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán

Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Iskolánkban mára hagyománnyá vált, hogy minden év vége felé az osztályok között fenyőfa és teremdíszítő versenyt hirdetünk. A részt vevő oszályok munkáit egy független, diákokból és tanárokból álló zsűri értékelte,
Kedden a KK13/E osztály búcsúztatására gyűltünk össze az aulában. A becsengetés most utoljára szólt nekik osztályfőnöki órára, ahol néhány szóban felidéződött az eltelt közös két év és az, ki, mivel,
Hétfőn a 12/C és a 13/C osztályos tanulóink kezdték meg a szóbeli érettségi vizsgájukat. Mivel jó sokan vannak az osztályokban, ezért ők is 3 napra elosztva jönnek számot adni tudásukról.