Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán
Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Ahogyan arról már hírt adtunk, versenyzést kedvelő tanulóink belevágtak az ÁSZÉV-be, (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) mely nem kis megterhelést jelentett számukra. Igen komoly kitartás, idő-és
„Süssünk, süssünk valamit…” Akár énekelve is érkezhettek volna hozzánk a szlovák ovisok, de inkább hangos „Dobry den!” köszöntéssel léptek be hozzánk. Tanulóink között akadt olyan, aki nem lepődött meg, talpraesetten
Hurrá, idén ősszel ismét megérkeztek hozzánk a gólyák! Nem is akármilyenek! Szépen beöltözve, kreatív gólyajelmezekben, osztályonként felsorakoztak pénteken az elsőévesek a JA-ban, hogy a a legkülönfélébb próbatételeket kiállják. Melisné Hrivnák