Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán

Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési
Ma az élelmiszeripari ágazaton tanulók közül az 1/9/2 pék-cukrász tanulói adtak számot az első évben tanultakról. Az intézményünk által szervezett ágazati alapvizsgát oktatóinkból és az elnökből álló ágazati alapvizsga vizsgabizottság
Október 1-én a 2/10/2 Pék-cukrász osztály tanulói szintvizsgáztak a Tancukrászdánkban. Október 2-án – hasonló megmérettetésen – a 2/10/1 Eladó osztály tagjai a Tanboltunkban adtak számot eddig megszerzett tudásukról. Minden diákunknak