Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán

Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
Minden pékségnek ezt kívánjuk, hogy ilyen forgalma legyen, akár csak a mi új pékműhelyünknek! Szinte egymásnak adják a kilincset az ovisok: ma is egy újabb csapat látogatott el hozzánk! A
Az 5/13B vendéglátásszervező és a 14 A osztály vendégtéri technikus tanulói Szabó Dezső tanár úrral a SIRHA Nemzetközi Vendéglátó kiállítást látogattuk meg. Nap első részében a középiskolás évekből elmaradt látogatás
Alkalmi díszvacsora vagy ünnepi ebéd ételsora és a hozzá illő italsor összeállítása, 4 oldalas menükártya tervezése, díszterítés. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, koktélkészítés. Ez volt a 3/11/4 pincérosztály