Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán

Categories:
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari tanszéken a kelt tészták világába kalauzolták el a tanulókat, ahol fonhattak kalácsot és a felhasznált liszt sütőipari tulajdonságait is megmérhették laboreszközökkel. A harmadik előadáson csokoládé temperálást mutattak be, illetve bonbonkészítést. A tanulók sok élménnyel gazdagodtak. Az egyetemen pedig nagy szeretettel várják a Keriből a majdani a hallgatókat.
A tanulókat kísérte: Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatók.
„Ballag már a vén diák…” A pandémiás helyzet miatt ugyan csak szűk körben – a járványügyi szabályok betartása mellett -, de egy kis házi ünnepségen kapták meg sikeres eladói vizsgájuk
Mindig öröm számunkra, amikor egy volt diákunk szorgalmával, kitartásával nyújt példát a fiatalabb generációk számára. Így van ez a most bemutatásra kerülő Gortka László esetében is, akire méltán lehetünk büszkék.
Hosszú, kemény napon van túl az 5/13/C vendéglátásszervező osztály csapata. Reggel 7 órától voltak talpon és egy reggeli, egy háromfogásos ebéd elkészítését, tálalását, szakszerű felszolgálását mutatták be a vizsgabizottságnak –