+3666529382

Tarolt a Békéscsabai Szakképzési Centrum

Az első öt helyezett között négy békéscsabai iskola szerepel az ún. Econventio teszten, a 10. alkalommal meghirdetett pénzügyi ismeretterjesztő vetélkedőn. Az első és második helyet is csabaiak szerezték meg.

A tesztet az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen indította el az immáron 10. alkalommal meghirdetett pénzügyi ismeretterjesztő programot, amelyen az „Econventio iskolahálózat” diákjai vehettek részt 2020. március 2 és április 30 között. A regisztráló diákoknak egy negyven kérdésből álló tesztet kellett 30 perc alatt kitölteni, és aztán ezt értékelték.

A teszt még a Korona-vírus miatt kihirdetett rendkívüli helyzet kezdete előtt indult, és egészen a vidéki kijárási korlátozások megszüntetéséig zajlott. Így is 6173 diák regisztrált a kiírásban szereplő és érintett 14-20 éves korosztályból.

Eredetileg a győztes iskolák egy balatonboglári pénzügyi táboron vehettek volna részt, de maga a tábor a járványhelyzetre való tekintettel a tábor elmarad, de azért az eredményt kihirdették, amelyen a szakképzési centrumok között az első ötben négy csabai intézmény is szerepelt, csak egy veszprémi iskola tudott beférkőzni közéjük.

A nyertes intézmények felsorolását itt találhatják, és ezúton is gratulálunk nekik az elért eredményhez:

1. Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2. Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Kollégiuma

3. Veszprémi SZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolája

4. Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium

5. Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Forrás: Tarolt a Békéscsabai Szakképzési Centrum – Hír6 (http://www.hir6.hu/cikk/155443/tarolt_a_bekescsabai_szakkepzesi_centrum)