+3666529382

Szájmaszkos, fertőtlenítőszeres tanévkezdés

Komoly szabályok betartása mellett, kedden reggel iskolánkban is elkezdődött az új tanév. A hagyományos szabadtéri évnyitó ünnepség sajnos elmaradt, mivel éppen ekkor csapkodó villámok közepette, zuhogó eső formájában megérkezett az égi áldás.

Intézményünk közel 900 diákja két részletben – 8 és 9 órakor – érkezett az első tanítási napra. A bejáratnál – virág helyett – virucid hatású kézfertőtlenítéssel fogadtuk őket, majd az épületben a legrövidebb útvonalon közlekedve elfoglalták helyüket a számukra kijelölt teremben. Az első tanítási órán osztályfőnökük ismertette velük az ITM által kiadott Intézkedési terv alapján – a vezetőink által elkészített és a Szakképzési Centrum által jóváhagyott – Eljárásrendet, mely az egészségügyi válsághelyzetet hivatott zökkenőmentesen kezelni.

Tudomásukra hoztuk, hogy épületeinkben a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező, hiszen iskolánkban nem minden esetben tudjuk biztosítani számukra az 1,5 méteres védőtávolságot. A szülők jó helyen tudhatják gyermekeiket, hiszen mindezek ellenére egészségügyi szempontból biztonságos környezetet alakítottunk ki számukra, valamint részletes, a korosztályuknak megfelelő tájékoztatást kaptak a személyi higiénia alapvető szabályairól.

Az elkövetkezendő időszakban naponta többször fertőtlenítő takarítást végzünk majd, különös tekintettel a kézzel gyakran érintett felületekre, a padokra, a székekre, az asztalokra, az ajtó- és ablakkilincsekre, a korlátokra, a villany- és egyéb kapcsolókra, valamint az informatikai eszközökre. Ezen munkálatok elvégzéséről, dokumentálásáról és ellenőrzéséről folyamatosan naplót vezetünk. A zökkenőmentesebb működés érdekében csengetési rendünket is módosítottuk. Az új helyzet és a nehezítő körülmények ellenére jó érzéssel láttuk, milyen nagy volt a viszontlátás öröme.

Sok-sok türelemmel átitatott, egészségben eltöltött, vidám és eredményes tanévet kívánunk mindannyiuknak!