Egyéb kategória Kirándulás Szarvason és Kondoroson

Kirándulás Szarvason és Kondoroson

Március 10-én remek napja volt a 9/C osztálynak. A Rákóczi Szövetség támogatásával osztálykiránduláson vettünk rész. Először a szarvasi Ildikó Cukrászdát látogattuk meg, ahol Urbán Ildikó cukrászmester mutatta be vállalkozását. Nem csak a kézműves remekeket csodálhattuk meg, hanem megnéztük a műhelyeket is, és láthattuk az elkészítésük folyamatát. A rendkívül elegáns és finom termékekből kóstolót is kaptunk.

Utunkat a Mini Magyarország makettparkban folytattuk, ahol bejártuk bővebb hazánk történelmi emlékhelyeit, felidézve a hozzájuk fűződő emlékeinket. Kimondatlanul is azon tűnődtünk, hogy melyiket szeretnénk az eredeti állapotában is meglátogatnunk.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban megyénk őshonos és betelepült állataival és növényeivel ismerkedtünk az interaktív tanösvényt bejárva.

Utunkat Kondoroson fejeztük be, ahol megkoszorúztuk a negyvennyolcas hősök emlékművét, majd szakszerű tárlatvezetéssel sok élményhez jutottunk a Kondorosi Csárdamúzeumban. Az információgazdag kiállítás a látogató tevékeny közreműködésével mutatja be a csárda történelmét és Rózsa Sándor életét. Mag Rózsa Sándor is szólt hozzánk (Oszter Sándor hangján).

Köszönjük Dr. Hugyeczné Fábián Márta Judit tanárnő segítőkészségét, a gyönyörű koratavaszi időben nagyon jól éreztük magunkat a kiránduláson!

Related Post