Egyéb kategória Kirándulás Egerbe

Kirándulás Egerbe

A 11/B és a 12/A osztállyal Gera Andrea és Gyulai Éva osztályfőnökök Eger városában tettek egész napos tanulmányi kirándulást, a Rákóczi Szövetség támogatása által, 2022. március 09-én. Reggel 7:20-kor már a békéscsabai Penny áruház elől indult velünk a busz, úgy három óra és 200 km múlva pedig már meg is érkeztünk a célállomásra. A városi nevezetességek felkutatását a Hatvanas ezred emlékművével kezdtük, onnan pedig az Egri Bazilika volt a következő célpont. Ezt követően a túra szó szerinti csúcspontja következett, a 40 méter magas Minaret, ahová a két osztály diákjai felmentek a 98 lépcsőfokból álló csigalépcsőn.

A nap fő attrakciója az Egri Vár megtekintése volt, melyet tárlatvezetők segítségével abszolváltunk. Megismerhettük a vár történetét, elkalauzoltak bennünket a Hősök termébe, a Kazamatába, láthattuk a fegyvertermet, valamint a Panoptikumot is.

Levezetésként Eger belvárosában tettünk egy kellemes sétát, majd a sűrű nap végén 20 óra előtt visszaértünk Békéscsabára.

A gyerekek egyöntetű elmondásuk szerint rengeteg érdekes új élménnyel gazdagodtak a nap folyamán.

 

Related Post

Szintvizsgákról újraSzintvizsgákról újra

Mai napon a 2/10/5 szakács osztály tanulói szintvizsga keretében szorgoskodtak a Tankonyhán. Az általuk elkészített ételeket még azon melegében a Tanéttermünkben felszolgálták a 2/10/4 pincér osztály tagjai. Mindenkinek gratulálunk az

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály