Egyéb kategória Gasztronómia Verseny

Gasztronómia Verseny

„Tartsuk tiszteletben a múltat, de tekintsünk a jövő felé!” címmel elmúlt hétvégén rendezte meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképzőiskola már 9. alkalommal Gasztronómia Versenyét, ahol iskolánkat 6 tanulónk képviselte.

Cukrászok: Vizsnyai Brigitta, Liska Letícia

Szakácsok: Ungi Izabella, Mihu Zoltán

Pincérek: Kovács Fanni, Bacskai Krisztián.


A színvonalas versenyen neves zsűri ítélkezett. A tanulók párban 4 óra alatt 2 feladatot kellett teljesíteniük. A pincérek 3. helyezést értek el. Feladatuk volt a display asztal megterítése mellett egy díszterítés és az élőmunka angol, tükör felszolgálással.

„És hogy mit főztek-sütöttek a fiatalok? Volt itt hagyományos és egy kis újítás, de finom volt az nem vitás: leves a csirkének legjavából, császárhús a disznó hasa aljából. Káposzta párolva, burgonya több fajtája és batáta, fánkformába zárva. Járt hozza jus (zsű) vagy zöldfűszeres mártás. Desszertnek az indiánerre esett a választás. Tányéron és pohárban, kinek mono, kinek inkább mini formában. A terítésünk különleges és csoda, akárcsak a pincér ruha, ez is sokat nyomott a latba hogy a végén kezükbe került az a fontos kupa.” (Moka Ildikó)

Felkészítő es kísérő oktatók: Szigetvári Péter, Dobra Nikolett, Szabóné Veres Ilona.

Továbbá: Mladonyiczki László, Fazekas Erika, Hanyecz Ernőné

Related Post