Egyéb kategória Zwack Emléknapok – Focimérkőzés

Zwack Emléknapok – Focimérkőzés

A Zwack Emléknapok egyik kiemelkedő eseménye volt a focimérkőzés, mely a Zwack kupáért zajlott. A vendégeknek ( az Nyrt. munkatársai) nehezített pályán – idegen terepen kellett bizonyítaniuk, a hazaiaknak, a Zwackos tanároknak lelkes rajongótábor szurkolt. Kondacs Juci kolléganőnk helyzetjelentése híven leírja az eseményeket percről percre. Az ő tudosítását, fogadja mindenki szeretettel!
„Az ellenfél létszám hiánnyal küzdött. Munkatársunk – ki januárban érkezett közénk, de az eltelt rövid idő ellenére nagyon jól beilleszkedett és gyakran hoz vidámságot a tanáriba, nem mellesleg sikerrel nyűvi az idegen nyelvet – sportszerűen kiegészítette őket.
Kollégáink oroszlán módjára küzdöttek. Kapunkat egy nagy mackó védte, nem is akár milyen sikerrel. Gyönyörűre sikeredett labdakezeléseket láttunk a legértékesebb lábú oktatónktól, aki ugye többek között matekot tanít, és mint tudjuk, az ilyenekből nálunk ma óriási a hiány (bocsi, ZajosIldi, kicsit plagizáltam). Másik kollégánk sem hozott szégyent a fejünkre, bár neki lehet, hogy a kosárlabda egy hangyabokányit jobban fekszik. Látványos fejeléseket mutatott be az a fiatalember, aki leggyakrabban súlyos tankönyvek hatalmas kupacainak ide-oda, le-föl cipelésével szokott foglalatoskodni. Lehet, hogy ő így edzi magát? Negyedik csapattagunk minden sikeres megmozdulása nagyon emlékeztetett híres focista édesapjának pályán mutatott akcióira (persze erre csak a magamfajta korán születettek emlékezhetnek). És akkor eme focihoz/sporthoz szokott társaságban feltűnt a hatodik játékos. Ő, aki az otthoni meccsnézések alkalmával még kislánykáit és feleségét is mezbe öltözteti. Ő, akinek a vezetékneve szláv nyelvekről magyarra fordítva édeset jelent, ő, akit – ha még óvodások lennénk – úgy csúfolnék, hogy szaladj ki. Ő jött, látott és győzött. Lépett egyet, lépett kettőt, megvillant a lába és máris megrezgett az ellenfél hálója. Példaképét – kinek nevét gyakran a hátán hordja – megszégyenítve rúgta egymás után a gólokat. Dzsudzsák Balázs, vagy ha úgy jobban tetszik, Dzsudzsi, szerintem gyere a Zwackba tanulni! Lehet, hogy volna mit? Summa summarum, sportos csapattársai és ellenfelei között 3 találatával egy élelmiszeripari mérnök lett a gólkirály!” A meccs mérlege: a Zwack a Zwack ellen 4-2-re nyert végül. 😊
Jövőre veletek, ugyanitt a visszavágó?! Kiderül. Vagy első félidő a nyertes csapatnál, majd közben a szünet Kecskeméten a Manufaktúránál és folytatás Budapesten? A jó hangulatban zajlott meccs után a felek nem tudtak még megegyezni. Döntés a későbbiekben várható!

De a lényeg, hogy: Hajrá Zwack!

Related Post