+3666529382

200 évvel ezelőtt született Zwack József – Koszorúzás

Iskolánk fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából, 2004. február 28-án – Zwack Péter támogatásával – ünnepélyes keretek között vette fel Zwack József nevét.


A névadó halálának 100. évfordulóján bronzból készült szobrot helyeztek el és lepleztek le a főépület bejáratánál 2015 februárjában. A mű a békéscsabai kötődésű Miklya Gábor alkotása. Ezen eseményen részt vett az ükunoka, Zwack Sándor is, aki köszönetet mondott a szobor felállításáért és szép gesztusnak nevezte az eseményt.


Zwack József szeszgyáros, a Zwack márka megalapítója, 200 évvel ezelőtt, 1821. április 1-jén született. Ezen évforduló alkalmából a mai napon szűkkörű megemlékezést tartottunk, melyen vezetők és oktatók maroknyi csapata képviselte az intézményt. Rövid beszédet mondott Eke Ibolya igazgató, majd Mladonyiczki Lászlóval koszorút helyezett el névadónk mellszobránál.


Sajnos a pandémia miatt most nem tudtunk ellátogatni Budapestre, de tiszteletünk jeléül -közreműködők segítségével – eljuttattunk egy koszorút a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben található sírjához.