Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Felszolgálás a Jókai SzínházbanFelszolgálás a Jókai Színházban
Ismét iskolánk jó hírét öregbítették tanulóink a Jókai Színház legújabb bemutatójának díszelőadása után rendezett fogadáson! Aradi Ibolya, Böőr Enikő 3/11/5, Kovács Fanni 3/11/4, Őri Ágnes Dzsenifer 1/13/A, Filadelfi Hanna és
A legjobbat hozza ki a megyei tanulókból Kovács SándorA legjobbat hozza ki a megyei tanulókból Kovács Sándor
Diákjait mindig eredményesen készíti fel a versenyekre, legutóbb pedig ő maga is bezsebelte a legeredményesebb szakoktató címet. Nézetei szerint minden tanulóval egyénileg kell foglalkozni, talán ez a sikereinek kulcsa. Mindezekért
35. Díszmunka bemutató35. Díszmunka bemutató
Nagy sikerrel rendeztük meg április 1-jén a 35. Díszmunka-bemutató szakmai napunkat! A végzős tanulók gyakorlati helyük segítségével és támogatásával igazi mesterremeknek is beillő alkotásokat varázsoltak elénk, melyet kritikus szemű zsűri