Ifjúsági Kolbászkészítő Verseny

Categories:
A 26. Csabai Kolbászfesztivál Ifjúsági Kolbászkészítő Versenyére pénteken került sor, melyen középiskolás és egyetemi csapatok készítették a csabai kolbászt. Idén 130 csapat nevezett a megmérettetésre.
A 2.14.A osztály kereskedői és dekoratőrei teljes létszámmal vettek részt a versenyen. Az osztály már az előkészítő munkákat is lelkesen szervezte, majd a verseny jó hangulatban zajlott.
A zsűri a munkafolyamatot, a hangulatot, a kolbász ízét, állagát értékelte.
Csapataink a Csabai Kolbászklub Egyesület és a Nemzeti Agrárkamara Békés Vármegyei Igazgatóság különdíjaiban részesültek.
Gratulálunk!
Elmúlt héten a Szegedi Egyetem Mérnöki kara, Élelmiszermérnöki Intézetének Nyílt napjára látogatott el az 5/13/C-ből Rózsa Lili, Veres Viktória, a 14/ A ból Hankó Emese és Baka Barbara Molnárné Iván
Május 28.-án a 13. évfolyam élelmiszer-ellenőrzési technikus tanulói a Bonduelle Central Europe Kft -nél jártak üzemlátogatáson. A zöldborsó feldolgozás technológiai lépéseit követhették végig. A tanulók a nyersanyag- és gyártásközi minősítő
Május 17-én a 9/D és a 10/A osztályok leendő élelmiszerellenőrzési technikusai, sütő-cukrász technikusai rendhagyó látogatást tettek a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki karán, az Élelmiszermérnök Intèzetben Balázs Katalin, Szaszákné Pallag Erzsébet valamint