Kiállítások,Kirándulások Séf The World döntő

Séf The World döntő

SÉF the World – „HENTESMENTES”- remekelt a döntőben iskolánk csapata! A Magyar Természetvédők Szövetsége a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségével együttműködve környezetvédelmi vetélkedőt hirdetett, melynek témája a fenntartható és egészséges étkezés, a húsfogyasztás csökkentése. A háromfordulós verseny, két játékos online fordulóból, illetve egy személyes megjelenésű döntőből állt. 315 csapat nevezett a versenybe, de csak a legjobb 8 eredményt elért jutott a döntőbe, melyet Budaörsön, a METRO Gaszrto Akadémián rendeztek meg június 8-án. Már kora hajnalban izgatottan indult útnak lelkes csapatunk segítőikkel együtt. (Kissé fáradt versenyzőink az előző két napon szép sikerrel szerepeltek az ágazati vizsgán, de lelkesedésüknek köszönhetően a versenyre is sokat készültek!) Nem volt könnyű dolguk, hiszen a végső megmérettetés két részből állt: a megszerzett ismereteiket egy vetélkedőn ellenőrizte a zsűri, majd 2 óra alatt kellett elkészíteni egy húsmentes, mindenki által kedvelt bolognait egy friss salátával, saját recept alapján. Az ismeretlen konyha, a megfeszített tempó ellenére, összeszokott csapatunk ügyesen megfőzte, tálalta és bemutatta a zsűrinek az általuk megálmodott ételt – szigorúan húsmentesen! Ezt követően az eredményhirdetésen nagy izgalommal és nagy örömmel vették át az oklevelet, melyen az előkelő 4. hely szerepelt! A fiatalok az elismerő szavak mellett,  nagyon sok tapasztalatot és életre szóló élményeket szereztek.  Elmondásuk szerint, egy szakmai álom megvalósulásának első mérföldkövéhez értek. 

A csapat vega ételének neve:

Paradicsomos csicseriborsós házi tagliatelle, bulgurgombóc diós pankómorzsában, parmezán chips

brokkolisaláta gránátalmás, mézes, gyömbéres, dresszinggel.

A Hentesmentes csapat 1/9/3 osztály tanulói: Jónás Éva, Lakatos Erik, Préda Eszter, Restye Richárd, tartalékversenyzőnk: Préda Panna. 

Felkészítő oktatóik: Moka Ildikó és Komlósiné Biró Erika.

Gratulálunk! Rendkívül büszkék vagyunk kiemelkedő teljesítményükre!

Reméljük a következő tanévekben is öregbítik szép teljesítményükkel iskolánk jóhírét, és addig is népszerűsítik a heti egy nap húsmentes étkezést!

Köszönjük szépen az iskola támogatását  és végül, de  nem utolsó sorban a sofőrünknek  Balog Katalinnak is a segíséget és a drukkolást!

Related Post

Aranycsapat kiállításAranycsapat kiállítás

Rendhagyó testnevelés órán, az  „Aranycsapat kiállítást” nézte meg a KK12/E osztály. A legendás csapat személyes relikviáit, sportfelszerelését, érmeit és nyertes serlegeit látva, bizony igen csak elcsodálkoztunk azon, hogy akkoriban milyen

ÜzemlátogatásÜzemlátogatás

Üzemlátogatáson volt az  1/13/B Szabóné Veres Ilona csoportja, akiket Szigetvári Péter, Balázs Katalin, Kiss Csanád, Fazekas Erika oktatók kísértek el. Horváth György pálinka-főzőmester körbevezetése alatt sok technikai információt kaphattunk a