XVI. Pelikán Kupa

Szolnokon XVI. alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt, ahol a szakácsok, cukrászok és a pincérek mérték össze tudásukat.

Iskolánkból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és páros kategóriában is indultak pincértanulók a megmérettetésen. 

Első feladat egy díszterítés volt. Ezután szakmai totó, majd az asztalok bemutatása következett.

A megmérettetést a versenyzők által kitalált sajtkoktél-készítés zárta le, melyet helyben elkészítve és bemutatva kóstolt, majd értékelt a zsűri.

A nehéz nap végén csodaszép eredményekkel indulhatott haza kis csapatunk. Egyéniben  Gecsei Kitti arany, Földi Mónika bronz érmet érdemelt ki. 

A párosban indulók: Harascsák Barbara – Csaplár Dominika ezüst, 

Őri Ágnes Dzsenifer – Kukucska Angelika bronz, 

Székács Gabriella – Nagykárpás Melinda bronz éremmel távozhatott a rangos versenyről! 

Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

Related Post

Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Péktermékek elkészítésePék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Péktermékek elkészítése

Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny.  Kedden a péktermékek elkészítésével kezdődött a nap a kiválóságok számára. A versenybizottság idén a tojással dúsított termékcsoportot