Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.

Related Post

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály