Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Kirándulás EgerbeKirándulás Egerbe
A 11/B és a 12/A osztállyal Gera Andrea és Gyulai Éva osztályfőnökök Eger városában tettek egész napos tanulmányi kirándulást, a Rákóczi Szövetség támogatása által, 2022. március 09-én. Reggel 7:20-kor már
MLSZ Fair Play Kupa országos döntőMLSZ Fair Play Kupa országos döntő
Telkin rendeztèk meg az MLSZ Fair Play Kupa országos döntőjét, ahol az ország legjobb amatőr középiskolás focistái mérték össze tudásukat. Iskolánk csapata a torna végén az előkelő 7.helyen végzett 244
Szakmai írásbeli érettségi vizsga – 12.A, 12.BSzakmai írásbeli érettségi vizsga – 12.A, 12.B
Szerdán a kereskedelmi, vendéglátóipari és turisztikai ismeretek tantárgyakból adtak számot írásban iskolánk 12A és 12B osztályának tanulói a középfokú megmérettetésen. A számukra második hete zajló érettségi írásbelik után most jó








