Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

IX. Illéssy Gasztro KupaIX. Illéssy Gasztro Kupa
Szép eredményekkel tértek haza az iskolánkat képviselő tanulók az Illéssy Sándor Baptista Középiskola által szombaton rendezett IX. Illéssy Gasztro Kupáról! A versenyen 25 iskola 118 versenyzője mérte össze tudását. A

A Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása a pék tanműhelyünkbeA Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása a pék tanműhelyünkbe
Minden pékségnek ezt kívánjuk, hogy ilyen forgalma legyen, akár csak a mi új pékműhelyünknek! Szinte egymásnak adják a kilincset az ovisok: ma is egy újabb csapat látogatott el hozzánk! A

Elkezdődtek a szakmai vizsgákElkezdődtek a szakmai vizsgák
Hétfőn a pék, pék-cukrász és az élelmiszeripari-technikusi vizsgákkal kezdődött meg a szakmai érettségik, vizsgák hete iskolánkban. A tudásukról számot adóknak sok sikert kívánunk a megmérettetésekhez!