Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

Elkezdődtek a szakmai vizsgákElkezdődtek a szakmai vizsgák
Hétfőn a pék, pék-cukrász és az élelmiszeripari-technikusi vizsgákkal kezdődött meg a szakmai érettségik, vizsgák hete iskolánkban. A tudásukról számot adóknak sok sikert kívánunk a megmérettetésekhez!

Szóbeli vizsga – 11,4, 11.6Szóbeli vizsga – 11,4, 11.6
A korábbi írásbeli és a tegnapi pincér és szakács gyakorlati vizsga után ma a szóbelin bizonyítottak a 3/11/4 és 3/11/6 osztály tanulói, akik kézhez is kapták szakmai bizonyítványukat. Közülük többen

Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki KaránTanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari