Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

Tanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki KaránTanulmányi kirándulás a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karán
2022. május 13-án a 13.A és 14.A élelmiszerellenőrzési-technikusok tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki karán. A látogatáson laboratóriumban fehérje, zsírmeghatározást valamint színmérést mutattak be. Ezután a sütőipari

Felszolgálás a Jókai SzínházbanFelszolgálás a Jókai Színházban
Iskolánk tanulói és szakoktatói április 23-án szombaton a Jókai Színház Zorba című díszbemutató előadása állófogadásának lebonyolításában vettek részt. A konyhai munkát vezényelte: Csete Erzsébet és Moka Ildikó, a kukta szerepekben:

Vendéglátásszervező-vendéglős gyakorlati vizsga – 2.14.AVendéglátásszervező-vendéglős gyakorlati vizsga – 2.14.A
A 2/14A osztály érettségi után tanulta ki nálunk 2 éves nappali képzésen a vendéglátásszervező-vendéglős szakmát. Ma gyakorlati tudásukat mutatták meg a vizsgabizottságnak. Reggeli készítése, felszolgálása, egy 3 fogásos ebéd elkészítése,