Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Egy hét a narancsfák árnyékábanEgy hét a narancsfák árnyékában
Az ERASMUS+ tanári mobilitás 2019-1-HU01-KA116-060538„A Keri felfedezi Európát” projekt keretében 2021. október 24-én indult csapatunk /Szabó Dezső, Havas Istvánné, Kertes Kata, Kispál Péter/ Temesvárról Spanyolország harmadik legnépesebb városába Valenciába. Csizmában
A fiú, aki előbb tudott főzni, mint hogy papírja lett volna rólaA fiú, aki előbb tudott főzni, mint hogy papírja lett volna róla
Már több, mint egy hónapja zajlanak a szakmai vizsgák iskolánkban, melyet a facebook oldalunkon sokan figyelemmel is kísérnek. A nappalis tanulóink mellett az esti tagozatos felnőtt képzésünk résztvevői között is
Pék-cukrász gyakorlati vizsga – KSZ.12.10.EPék-cukrász gyakorlati vizsga – KSZ.12.10.E
Hétfőn vizsgázott a KSZ12/10E pék-cukrász felnőtt csapata, akiknek ma a pékségben kellett bizonyítaniuk. Feladatuk ugyanaz volt, mint a nappali tagozatos diákoké, azonban rájuk még vár egy nehéz, de izgalmas megmérettetés: