Erasmus+ Európai kalandok a Kerivel – Erdély

Európai kalandok a Kerivel – Erdély

2024. május 01 – 2024. május 30. között a 2023-1-HU01-KA121-VET-0000146600 „Európai kalandok a Kerivel” ERASMUS+ pályázat keretein belül 3 vendégtéri szaktechnikus tanuló, Oláh Szabina, Orosz Gréta és Sajti Ferenc utazott ki Erdélybe.

Homoródfürdőn, a Lobogó Panzióban 1 hónapos, szakmai gyakorlaton részt vett három diák, hogy elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal gyarapíthassák. Mindhárman iskolánk 13/A osztályának tanulói.

2024. május 24-én reggeli órákban indultam el Békéscsabáról a diákokért, akiknek az a nap volt az utolsó munkanapjuk. Kint létük hátralévő öt napját is élményekkel teli programokkal kívántuk megtölteni, ezért számukra különböző kirándulásokat szerveztünk.

A Madarasi Hargita megmászása, a fenyédi Miklósi Sándor önellátó családi vállalkozásának megtekintése, a Székelyvarsági vízesés meglátogatása, Farkaslakán Tamási Áron, Kossuth-díjas magyar író síremlékének megkoszorúzása mind-mind, szó szerint határtalan lelki feltöltődést okozott mindannyiunk számára.

Székelyudvarhelyen, a Gizi Csárda és Panzió-ban találkoztunk a panzió tulajdonosával, aki nem mellesleg az Ízes Erdély című könyv szerzője. Körbevezetett bennünket a birodalmán, ahol a falakra kirakott fényképeken keresztül szembesültünk azzal, hogy előttünk bizony sok-sok híresség járt már itt.

A Székely kálvária domb -természetvédelmi terület- számos kultúrtörténeti és természeti érték kincsestára, ahol a természetben még sok-sok kalandra van lehetőség.

 

Az esős idő ellenére élménydús napokat töltöttünk el együtt, a gyönyörű Erdélyben. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkban megfogalmazódott, hamarosan visszamegyünk családjainkkal, barátainkkal együtt. 

Szabóné Veres Ilona kísérő tanár

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Related Post