Szakmai versenyek XXI. Országos Tudományos Diákkonferencia

XXI. Országos Tudományos Diákkonferencia

Iskolánk 13. évfolyamos élelmiszer-ellenőrzési technikusai Csaplár Dominika és Leszkó Olga a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum által szervezett XXI. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb dolgozat kategóriában II. helyezést értek el.

A diákok a Rákóczi túrost alkották újra reform formában, utána jártak a cukor- és liszthelyettesítő alapanyagok (cukoralkoholok, gluténmentes lisztek) kémiai hátterének, gyártási technológiájának, táplálkozással összefüggő betegségeknek. Új diabetikus süteményeket kísérleteztek ki, majd érzékszervi bírálattal kiválasztották a legjobb minőségű és ízű terméket.

Felkészítő tanáruk Szaszákné Pallag Erzsébet volt, illetve Szlatki Dániel tanár úr segítségét élvezték az érzékszervi bírálatok elemzésénél.

Related Post

DíjátadóDíjátadó

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara már 15. alkalommal szervezte meg áprilisban Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztiválon az országos szakmai versenyek döntőit. A Szakma Sztár Fesztivál nem titkolt

XVI. Pelikán KupaXVI. Pelikán Kupa

Szolnokon XVI. alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt, ahol a szakácsok, cukrászok és a pincérek mérték össze tudásukat. Iskolánkból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és