XXI. Országos Tudományos Diákkonferencia

Iskolánk 13. évfolyamos élelmiszer-ellenőrzési technikusai Csaplár Dominika és Leszkó Olga a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum által szervezett XXI. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb dolgozat kategóriában II. helyezést értek el.

A diákok a Rákóczi túrost alkották újra reform formában, utána jártak a cukor- és liszthelyettesítő alapanyagok (cukoralkoholok, gluténmentes lisztek) kémiai hátterének, gyártási technológiájának, táplálkozással összefüggő betegségeknek. Új diabetikus süteményeket kísérleteztek ki, majd érzékszervi bírálattal kiválasztották a legjobb minőségű és ízű terméket.

Felkészítő tanáruk Szaszákné Pallag Erzsébet volt, illetve Szlatki Dániel tanár úr segítségét élvezték az érzékszervi bírálatok elemzésénél.

Related Post

Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Második nap termékeiPék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Második nap termékei

Az iskolánkban zajló, a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny utolsó zsűrizési eleme volt az elkészült pékáruk szemrevételezése és érzékszervi ellenőrzése.  Kedves látogatók, nézegetők!  A képek alapján, Önök melyiket kóstolnák  meg?