Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Iskolánk 13. évfolyamos élelmiszer-ellenőrzési technikusai Csaplár Dominika és Leszkó Olga a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum által szervezett XXI. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb dolgozat kategóriában II. helyezést értek el.
November 26-án a SVÉT( stílusos vidéki éttermiség) szervezésében a Lukács István emlékversenyen indult a 3/11/5 osztályból Szentmiklósi Illés és a 2/10/4 osztályból Péntek Adrienn. A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum
Sárközi Eliza és Kis Gréta 12 C osztályos tanulók az Íz kategóriában indultak Ibolya Grószné Hegedűs oktatónk felkészítésével, ahol alkotásukat különdíjjal ismerte el a zsűri. Szántó Lili KSZ 12/6 osztályos