Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése
Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
A XXIII. Simonyi Imre Emlékverseny versmondó kategóriájában Gazsó Bálint 10/C osztályos tanuló a 10. évfolyamosok között a 3. helyezést érte el. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Pcsolinszky Júliának!
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 15 tanuló cukrászati munkáit este tekinthették meg oktatóik is, majd meghallgatták a nap tanulságait, észrevételeit a
Az iskolánkban zajló, a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny második napján a befejező megmérettetés a portfóliók bemutatása volt. A tanulók a vizsgabizottságot győzték meg arról, hogy nem csak gyakorlatban, hanem