Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése
Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Szolnokon XVI. alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt, ahol a szakácsok, cukrászok és a pincérek mérték össze tudásukat. Iskolánkból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és
Ha nem is minden napra, de legalább is minden hétre jut egy-egy jó hírünk különböző versenyeredményekről, melyekkel diákjaink öregbítik iskolánk jóhírét. Legutóbb kereskedőink és eladóink jártak a IV. Országos Díszcsomagoló
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 15 tanuló cukrászati munkáit este tekinthették meg oktatóik is, majd meghallgatták a nap tanulságait, észrevételeit a