Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Categories:
Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától egészen 17 óráig két cukrászati terméket kellett előállítaniuk: 1kg forrázott tésztából készült töltött teasüteményt és 1 db 16 szeletes nemzetközi trendnek megfelelő tortát. A feladat összetett volt: az időbeosztásra, anyaghasználatra, az esztétikumra egyaránt ügyelniük kellett, miközben a vizsgabizottság végig figyelemmel kísérte munkájukat.
Március 11-e és 13-a között rendezte meg iskolánk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a résztvevő 15 tanulóból kinek sikerült teljesítményével
A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája rendezte meg az V. Oszágos Díszcsomagoló Versenyt ahol 20 csapat versengett, köztük iskolánk 2 csapata is. A verseny első részében egy műveltségi
Szolnokon XVI. alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt, ahol a szakácsok, cukrászok és a pincérek mérték össze tudásukat. Iskolánkból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és