Az Erasmus+ mobilitási program 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 számú „Európai kalandok a Kerivel” projekt keretein belül iskolánk 6 turizmus-vendéglátás ágazatban résztvevő tanulója a 2/14/B osztályból: Boros Patrik Valentin, Husvét Larissza Alina, Kovács Julianna – vendégtéri szaktechnikus, Budai Ivett Virág, Molnár Zsanett – cukrász szaktechnikus és Czirle Mihály szakács szaktechnikus, 1 hónapos szakmai gyakorlatát töltötte 2023.10.22. – 2023.11.20. között a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetén, Cipruson a ShipCon Limassol Ltd fogadó intézmény közreműködésével.
A gyakorlati munkahelyek a belvárosban a Lithos és a Jam, illetve az Up town square a város üdülőövezetében található vendéglátóegységek.
A diákok cukrász, felszolgáló és szakács munkakörben szereztek külföldi szakmai tapasztalatot. A tanulók a mobilitás végére megtanulták a különféle cukrászipari termékek és a helyi mediterrán ételek elkészítési módjait, és a felszolgálás sajátosságait, a külföldi vendégkör szokásait is megismerhették.
A projekt végére diákjaink szakmai kompetenciája fejlődött, megismerték a szigetország kultúráját, gasztronómiáját, életvitelét, továbbá Europass Mobilitási Igazolvány birtokosaiként térhettek vissza a Keribe.
A fogadóintézmény által szervezett két kiránduláson meglátogatták Paphos városát, ahol Afrodité sziklája és fürdője is található, továbbá megcsodálhatták a Millomeris vízesést. Megnézték a Tróodosz-hegységben található Omodos borászfalut, ahol a közeli Linos Borászatban megismerkedtek a jellegzetes kék borral is.
Borbély-Kertes Kata.
kísérő