Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon jártunk

Categories:
Iskolánk 11/A és a 13/A élelmiszerellenőrzési technikus tanulói Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatókkal pénteken Budapesten vettek részt tanulmányi kiránduláson, a kétévente megrendezésre kerülő OMÉK-en (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás). A tanulók új élelmiszeripari technológiákkal és új funkcionalis élelmiszerekkel ismerkedhettek, majd az élelmiszeripar jövöképéről hallgathattak egy előadást a MATE professzorától. Tartalmas programon vettek részt és sok-sok hasznos élménnyel gazdagodva térhettek haza.
A 26. Csabai Kolbászfesztivál Ifjúsági Kolbászkészítő Versenyére pénteken került sor, melyen középiskolás és egyetemi csapatok készítették a csabai kolbászt. Idén 130 csapat nevezett a megmérettetésre. A 2.14.A osztály kereskedői és
A 11/Bt és az 1/13/Et osztályok a mai napon a Munkácsy Hotelbe látogattak el, ahol lehetőségük nyílt megnézni a különböző szobatípusokat, valamint a szálloda szolgáltatásait: a wellness részlegen a medencéket,
A Zwackos diákoknak március 21-én egy borkóstolóval egybekötött üzletlátogatásra nyílt lehetőségük a Békéscsabai Borháló kereskedésbe. A tanórákon elsajátított ismereteken kívül még sok hasznos információval bővíthették szakmai tudásukat az 1/13/A vendéglátó